Ademende binnenklimaatwand


Ademende binnenklimaatwand
20-08-2013 8:52

Gezonde lucht inademen én energie besparen: dat kan met de nieuwe BinnenklimaatWand van Faay Vianen, aldus het bedrijf zelf over deze 'ademende wand. De nieuwe wand verbetert volgens Faay Vianen de binnenluchtkwaliteit, het thermisch comfort en het akoestisch comfort. Bijzonder is ook de mogelijkheid van leemstucafwerking: ambachtelijk én eigentijds ecologisch."De wand is 100 procent duurzaam qua grondstoffen, productieproces en hergebruik. De BinnenklimaatWand is de ideale oplossing voor onderwijs, zorg en wonen", meldt het bedrijf uit Vianen.
De ecologische BinnenklimaatWand vormt een aanvulling op het milieuvriendelijke assortiment van Faay Vianen, dat zich profileert als leverancier van duurzame bouwproducten. "De wand biedt gegarandeerde luchtverbetering, dankzij de damp-open-constructie. De wand bestaat uit een houtvezelplaatpaneel. Dit paneel kan afgewerkt worden met een natuurlijke, ademende afwerklaag naar keuze: leemstuc, kalkpleister, sierpleister of behang. Hierdoor blijven CO2, vocht en dampen niet langer in de ruimte hangen: alles verdwijnt via de BinnenklimaatWand. Het resultaat: frissere, drogere, gezondere binnenlucht", aldus een woordvoerder.

"De BinnenklimaatWand verbetert de inpandige luchtkwaliteit. Dat betekent: betere concentratie, betere prestaties, en minder overdracht van ziektekiemen. En ook: een beter thermisch klimaat, in alle seizoenen. De BinnenklimaatWand met leemstucafwerking biedt zelfs twee extra’s. ’s Zomers beschermt leemstuc tegen zonnewarmte. En ’s winters geniet u van de (optioneel) ingebouwde wandverwarming. Verder dempt de wand galm in de ruimte en geluid van buitenaf. De BinnenklimaatWand is ideaal voor luchtdicht gebouwde panden, waar regulering van het binnenklimaat verplicht is. Ook is het de perfecte oplossing voor scholen, zorginstellingen en woningen."

De BinnenklimaatWand is verkrijgbaar als scheidingswand en als voorzetwand. Dankzij het prefab-systeem is de BinnenklimaatWand snel en eenvoudig te plaatsen. Elk type afwerking is in droogbouw te verwerken. Bij afwerking met kalkpleister, sierpleister of behang worden de panelen onderling verlijmd. Bij leemstucafwerking is verlijmen niet nodig, want in leemstuc wordt een wapeningsnet (van vlas) gebruikt. Bij leemstuc kan men kiezen voor diverse diktes, variërend van 5 millimeter tot 2 centimeter. "Hoe dikker de leemstuclaag, hoe optimaler de luchtvochtigheidsregulering", aldus de woordvoerder.

"De BinnenklimaatWand is een zeer milieuvriendelijke keuze. De wand is gemaakt van 100 procent hernieuwbare grondstoffen en 100 procent biobased materialen. Ook het productieproces is ecologisch verantwoord: Faay Vianen is gecertificeerd voor ISO, KOMO, FSC en PEFC. Bovendien is de BinnenklimaatWand 100 procent herbruikbaar en 100 procent recyclebaar."

www.faay.nl

<< August 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >