Vloerbedekking zonder ftalaat-vrije weekmakers


Vloerbedekking zonder ftalaat-vrije weekmakers
24-09-2013 10:00

Tarkett, producent van innovatieve vloer – en sportvloeroplossingen, gaat
ftalaat-vrije weekmakers gebruiken in haar Europese productie van vinyl vloerbedekking in 2014. Dit maakt onderdeel uit van het streven van Tarkett naar duurzaamheid en eco-innovatie.

Deze nieuwe ftalaat-vrije producten zijn ontwikkeld om het binnenmilieu en de luchtkwaliteit te verbeteren. Het gebruik van sommige ftalaat-vrije weekmakers wordt reeds aanbevolen bij verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen en is verplicht voor speelgoed voor
kinderen jonger dan drie jaar.

"Ons eco-innovatieprogramma en onze betrokkenheid bij duurzaamheid is erop gericht om onze klanten de allerbeste producten te kunnen bieden. Ons doel is om comfortabele, gezonde en mensvriendelijke ruimtes binnenshuis te creëren, zonder afbreuk te doen aan de prestaties en designbeleving," vertelt Anne-Christine Ayed , Executive Vice President Research, Innovation & Milieu van Tarkett Group.

"De lancering van deze nieuwe generatie elastische vloeren is een nieuwe mijlpaal voor Tarkett op weg naar een duurzaam milieu en zal de industrie uitdagen om deze ontwikkeling in de komende jaren te volgen." In de afgelopen jaren is Tarkett pro-actief begonnen met het invoeren van de nieuwe ftalaat-vrije technologie in Noord-Amerikaanse en Zweedse productielocaties. Dit zal in 2014 geleidelijk worden uitgerold binnen alle overige productielocaties in Europa. In de komende jaren volgt de rest van de wereld. In 2009 heeft de Tarkett Group haar eerste ftalaat-vrije vinyl vloerbedekking (iQ Natural) gemaakt met hernieuwbare weekmakers.

Tarkett heeft de hoogste industriestandaard gerealiseerd met betrekking tot eco-ontwerpen van haar producten die hierdoor een lage of extreem lage VOS-emissie bereiken en dus bijdragen aan een betere binnenluchtkwaliteit. "Deze eco-innovatie toont aan dat Tarkett vooroplopend blijft binnen de vinyl vloerenindustrie, door hoge kwaliteitstandaarden te hanteren om de toenemende vraag naar producten die de gezondheid, milieu, prestaties en esthetiek combineren te beantwoorden", legt Remco Teulings , president EMEA divisie van Tarkett Group uit.

De vloeroplossingen van Tarkett voldoen niet alleen aan alle wereldwijde regelgeving, maar gaan verder dan dat. Tarkett is vastbesloten om opnieuw na te denken over haar producten, productieprocessen en businessmodellen volgens cradle-to-cradle en circulaire economie principes, die de noodzaak van een positieve bijdrage aan mens, milieu, alsmede de economische ontwikkeling benadrukken.

<< September 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >