Tarkett wint Sustainable Innovation Award 2013


Tarkett wint Sustainable Innovation Award 2013
08-10-2013 9:30

Tarkett, specialist in innovatieve vloer- en sportvloeroplossingen heeft de Responsible Innovation Prize gewonnen. De awards worden uitgereikt door BearingPoint in Frankrijk in samenwerking met L'Expansion magazine en de technische school L' Ecole des Ponts ParisTech.

"We zijn erg blij met de award voor ‘Sustainable Innovation’ die onze inzet voor duurzame ontwikkeling erkent. In de afgelopen jaren hebben onze R&D-teams, met de steun van externe deskundigen, een ambitieus programma van eco -innovatie opgezet voor al onze vloer- en sportoplossingen. De verschillende fasen van de levenscyclus van producten zijn hierin geïntegreerd. Onze ambitie is om oplossingen te ontwikkelen die de gezondheid van de gebruiker en het binnenmilieu verbeteren en het milieu respecteren. Tevens ondersteunen de oplossingen de economische groei van het bedrijf ", aldus Anne – Christine Ayed, Executive Vice - president Onderzoek, Innovatie en Milieu bij Tarkett . In 2011 stelde Tarkett zichzelf ten doel het cradle-to-cradle-principe te hanteren met als uitgangspunt het ontwerpen van producten die niet meer beschikken over een einde van het leven, maar herhaaldelijk kunnen worden gerecycled tot nieuwe producten. Deze eco-innovatieve aanpak, gebaseerd op de principes van een circulaire economie, heeft betrekking op de vier fasen van de productlevenscyclus:
• keuze van materialen die goed zijn voor de gezondheid en het milieu,
• verantwoord gebruik van middelen in de productie,
• het welzijn van de gebruikers door middel van de luchtkwaliteit binnenshuis en het gemak van installatie en onderhoud van de producten,
• hergebruik en recycling van materialen aan het einde van het gebruik om nieuwe producten te produceren. En het minimaliseren van het verbruik van grondstoffen.

Tarkett heeft een VOS ( vluchtig organische stoffen)- uitstoot vermindering voor haar elastische vloeren met niveaus van tien tot honderd keer lager dan de strengste regelgeving. Tevens heeft Tarkett onlangs aangekondigd een nieuwe ftalaat - vrije technologie in 2014 in te zetten voor al haar vinyl geproduceerd in Europa. Tarkett heeft inmiddels een aantal inzameling- en recyclingprogramma's in Europa en Noord –Amerika lopen.

 

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >