Astma- en allergievriendelijk certificaat voor Tarkett


Astma- en allergievriendelijk certificaat voor Tarkett
24-10-2013 8:42

Tarkett, specialist in innovatieve harde vloer- en sportvloeroplossingen, heeft voor twee vinylvloerencollecties het astma- en allergievriendelijk certificaat in Noord-Amerika ontvangen. De iQ homogeenvinylvloerbedekking en de iD Inspiration LVT collecties, die ook door Tarkett in Europa worden aangeboden, voldoen aan de eisen voor de astma- en allergievriendelijk norm ASP:05:01.Tarkett/Johnsonite is momenteel de enige commerciële vloerenfabrikant in Noord-Amerika die de astma- en allergievriendelijk certificering heeft ontvangen van de Astma en Allergie Foundation of America (AAFA).

Om aan de norm te voldoen, wordt de vloerbedekking geëvalueerd op vier gebieden. Als eerste een lage capaciteit van het vasthouden van allergenen. Het tweede evaluatiegebied omvat de effectiviteit van het verwijderen van de toegenomen allergenen op de vloerbedekking na het gebruik van de aanbevolen reinigingsprocedures van de fabrikant. Voor het derde evaluatiepunt geldt: de reinigingsprocedures van de vloerbedekking dragen niet bij tot een aanzienlijke toename van de luchtallergie-niveaus die kunnen leiden tot herverdeling van, in plaats van de totale vermindering van, allergenen. Als laatste wordt de vloerbedekking geëvalueerd op het gebied van blootstelling van oplosmiddelen en andere irriterende of giftige materialen tijdens de installatie van de vloerbedekking of, wanneer in gebruik, niet hoger zijn dan de certificeringdrempels.

Allergie Normen Limited (ASL) creëerde, in samenwerking met medische deskundigen en de AAFA, in 2006 het astma- en allergievriendelijk Certification Program (in de Verenigde Staten). Het certificeringsprogramma test onafhankelijk en identificeert producten die geschikt zijn voor mensen die leven met astma en aanverwante allergieën.

Andere Tarkett vinylproducten die reeds de astma- en allergievriendelijke certificering kregen: FiberFloor in 2012 en Tarkett Omnisports 6,5 millimeter en 8,3 millimeter, een indoor sportvloer, in maart eerder dit jaar.

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >