Tapijt leasen


Tapijt leasen
06-01-2014 10:30

Desso, internationaal producent van tapijten, tapijttegels en sportvelden, heeft een eerste order gerealiseerd voor de lease van tapijt. Het betreft de ROC A12 school in Ede. Met deze primeur heeft de school met bijna zesduizend studenten de beschikking over het nieuwste tapijt dat ze ‘in bruikleen’ neemt. Desso behoudt het eigendom en zamelt het tapijt na de gebruiksperiode weer in om er nieuw tapijt van te maken. Het leasen van tapijt is door Desso ontwikkeld in samenwerking met De Lage Landen.

Het ROC A12 heeft het circulair economisch gedachtegoed hoog in het vaandel staan binnen het onderwijs en wil dit ook in de fysieke omgeving tonen. Een gedeelte van het gebouw van ROC A12 in Ede zal worden ingericht met Desso AirMaster met een Ecobase rug. Dit type tapijt kan met behulp van Desso’s scheidingstechniek ‘Refinity’ na gebruik nagenoeg volledig gebruikt worden voor de productie van nieuw tapijt. "Bovendien is Desso AirMaster door zijn fijnstofreducerende effect geschikt voor de bevordering van de binnenluchtkwaliteit en draagt het daardoor bij aan de gezondheid en het welzijn van mensen", aldus Roland Jonkhoff, Regional Managing Director van Desso.

“Dankzij de leaseservice van Desso in samenwerking met De Lage Landen is de eindgebruiker verzekerd van een zorgeloos gebruik van het tapijt tegen een laag, vast maandelijks bedrag waarbij installatie, reinigen, onderhoud en het verwijderen zijn inbegrepen. Naast het ontzorgen van de klant maakt full-service leasing van tapijt het voor ons als fabrikant eenvoudiger om na de gebruiksduur tapijt terug te nemen en vervolgens de cirkel te sluiten”, vertelt Jonkhoff.

Met het door Desso zelf ontwikkelde Take Back-programma, dat wordt ondersteund door de innovatieve Refinity-scheidingstechniek, kan tapijt van eigen klanten en dat van concurrenten worden teruggenomen en kan het garen en andere vezels van de backing worden gescheiden, waarna de twee hoofdmateriaalstromen opnieuw kunnen worden gebruikt voor nieuw tapijt. Inmiddels is 90 procent van Desso’s zakelijke tapijttegelcollectie cradle-to-cradle gecertificeerd.

Het in 2010 geïntroduceerde AirMaster tapijt is in de afgelopen 3 jaar uitgegroeid tot een van de best verkopende tapijtproducten in de zakelijke markt in Europa. Met name in de gezondheidszorg, kantoren en scholen voorziet het tapijt in een grote behoefte. In Europa  hebben de afgelopen 3 jaar enkele honderden scholen en bedrijven besloten hun gebouw  hiermee uit te rusten. "Belangrijke reden hiervoor is dat het AirMaster tapijt acht keer effectiever is in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en vier keer effectiever dan een standaard tapijt. Dit blijkt uit onderzoek van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI. Daarmee zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat en vermindert het het risico op gezondheidsproblemen."

"Leasing van uiteenlopende producten sluit perfect aan bij de overgang naar de circulaire economie, waarbij producten zodanig worden gemaakt dat de grondstoffen aan het einde van de productlevensduur opnieuw kunnen worden hergebruikt voor nieuwe producten. Producenten blijven eigenaar en nemen het product aan het eind van zijn levensduur terug om zoveel mogelijk materialen ervan her te gebruiken in nieuwe producten. Deze ontwikkeling kan nieuwe welvaart creëren en tegelijkertijd minder druk leggen op de natuurlijke bronnen van de aarde. In een recent rapport van de Ellen MacArthur Foundation en het managementadviesbureau McKinsey is berekend dat een deel van de maakindustrie in de EU een materiële besparing tot wel 630 miljard dollar per jaar zou kunnen realiseren door over te stappen op circulaire bedrijfsmodellen", besluit Jonkhoff.
 

<< January 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >