Ecophon introduceert nieuw akoestisch systeem


Ecophon introduceert nieuw akoestisch systeem
27-02-2014 10:14

Master Matrix is het nieuwe akoestische plafondinnovatiesysteem van Ecophon. Er is patent aangevraagd voor dit speciaal ontwikkelde systeem, dat wordt geleverd in zeven paneelmaten."Master Matrix creëert mogelijkheden om zwevende akoestische designplafonds in strakke patronen te ontwerpen in ruimtes waar dat op deze wijze niet eerder mogelijk was. Allemaal met als doel het verbeteren van het akoestisch comfort en de prestaties van de mensen die in deze ruimte werken", zegt Joeri Decae, business unit manager bij Ecophon Nederland."Master Matrix is een echte innovatie op het gebied van akoestische plafonds. Het combineert uitstekende akoestische kwaliteiten met unieke designmogelijkheden. Het systeem is met een minimaal aantal onderdelen en ophangpunten snel en uitermate nauwkeurig te installeren. Omdat je de panelen op zijn plaats klikt, kun je ze daarna ook weer als een luik openen. Dat geeft heel makkelijk toegang tot de ruimte erboven, bijvoorbeeld voor onderhoud aan technische installaties", vervolgt Decae.

"Alle panelen worden geleverd met standaard ingebouwde ankerschroeven. Mede hierdoor kunnen de panelen eenvoudig in de juiste positie worden geklikt en strak achter elkaar worden geïnstalleerd. Dit zorgt voor perfecte nauwkeurigheid, waarbij achteraf aanpassen niet nodig is. Master Matrix is een echte plafondinnovatie, die voldoet aan visuele en functionele eisen die niet eerder gecombineerd werden."

Bij betonkernactivering worden wanden en plafonds gebruikt als onderdeel van het thermische systeem om het gebouw te koelen of te verwarmen. Betonkernactivering of TABS verlaagt het energieverbruik drastisch, maar de kale betonnen oppervlakken reflecteren het geluid, met echo's en verhoogde geluidsniveaus als gevolg. Dit veroorzaakt stress en een slechte werkomgeving. Een gewoon wand-tot-wand dekkend akoestisch plafond is bij thermisch actieve gebouwen als oplossing niet mogelijk. “Maar Master Matrix is een perfecte match voor TABS. Door de openingen in de rijen met panelen kan lucht circuleren. Metingen tonen aan dat geluidsabsorberende panelen die 60 procent van het oppervlak bedekken een goede akoestiek creëren met minimaal effect op de thermische condities. Nu hebben we eindelijk een systeem dat zelfs in gebouwen met betonkernactiering zorgt voor een goede geluids- en werkomgeving”, aldus Decae.

Zoals alle Ecophon-systemen is Master Matrix 100 procent recyclebaar. De glaswol waaruit de panelen bestaan is ontwikkeld volgens de 3RD Technology. Dit betekent dat meer dan 70 procent aan gerecycled glas is gecombineerd met een plantaardig bindmiddel. “Bij een regulier plafondsysteem blijft al snel 5-10 procent snijafval over bij de installatie. Het Master Matrix systeem wordt opgebouwd uit hele panelen zodat er geen afval overblijft. Dat maakt Master Matrix echt een goede keuze als het gaat om duurzaamheid", zegt Decae.

Master Matrix is één van de systemen die nu te bekijken zijn in de Ecophon-proeftuin in het 25KV gebouw in het Lloydkwartier in Rotterdam. Bezoekers kunnen de akoestische effecten en designmogelijkheden van Master Matrix, Soundlight Comfort Ceiling en Akusto Wall zien, horen en ervaren.

www.ecophon.com/nl


ADVERTENTIE:

Meer kennis vergaren op het gebied van akoestiek? Volg dan de eendaagse cursus 'De rol van akoestiek'. Klik hier voor meer informatie. 

<< February 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >