Studio Miss Montreal akoestisch geoptimaliseerd


Studio Miss Montreal akoestisch geoptimaliseerd
02-04-2014 12:50

Vanavond (2 april) is ‘Van Der Vorst Ziet Sterren’ te gast bij Miss Montreal. In het nieuwe huis van zangeres Sanne Hans in Amersfoort is de oefenruimte 2 weken geleden in recordtempo akoestisch aangepast.Nadat Miss Montreal  - een fervent twitteraar - een noodkreet over haar oefenruimte uitte, pakte TIG Akoestiek uit Hengelo de handschoen op. Binnen 2 dagen werden de geluidswaarden gemeten, de wensen van de band geïnventariseerd én een plan gemaakt.

TIG Akoestiek ontwikkelde een 3D-model van de ruimte waar Miss Montreal virtueel doorheen kon lopen en ervaren hoe het geheel eruit zou komen te zien. Uiteindelijk werd een gigantische wand met foto van een optreden van de band geplaatst, waarachter de akoestische oplossingen zitten. Met mooie losse ronde wandpanelen werd het geluid in de loungehoek aangepakt en een vervelende flutterecho weggenomen.

Peter van der Velde van TIG Akoestiek: "De oefenruimte was rechthoekig met harde wanden. De nagalmtijd in de ruimte was in het gehele frequentiegebied erg hoog en dat is voor een band onprettig. Doordat wij een extreem grote fotowand plaatsten met geluiddoorlatend doek, konden wij daarachter alle maatregelen nemen voor perfecte akoestiek. Voor het elimineren van een flutterecho zijn op de korte wanddelen ronde design-wandpanelen Solo van Ecophon toegepast.""Dankzij TIG Akoestiek heb ik een ziekelijk gaaf isolerende fotowand in de oefenruimte gekregen", was de spontane reactie van Miss Montreal op Twitter. Miss Montreal , ofwel de band van zangeres Sanne Hans, maakt sinds 2008 furore en bracht deze maand haar vierde album, Irrational, uit. Miss Montreal zingt ook de tune van Utopia, ‘Say Heaven, Say Hell’.

http://www.tig-akoestiek.nl
http://www.8ballmusic.nl/missmontreal/
https://twitter.com/MissMontreal
http://www.rtl.nl/van-der-vorst-ziet-sterren/#!/
http://www.ecophon.com/nl


ADVERTENTIE:

Meer kennis vergaren op het gebied van akoestiek? Volg dan de eendaagse cursus 'De rol van akoestiek'. Klik hier voor meer informatie.

<< April 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >