Desso ondersteunt 'Healthy Seas'


Desso ondersteunt 'Healthy Seas'
07-04-2014 10:07

In het kader van haar voortdurende inspanningen om een positieve impact te hebben op gezondheid, welzijn en milieu, kondigt vloerenfabrikant Desso zijn deelname in ‘Healthy Seas, a Journey from Waste to Wear’ aan.

Dit initiatief is gericht op afvalverwerking, met name van visnetten, voor schonere zeeën en maritiem afval dat wordt verwerkt tot Econyl-garen, dat gebruikt wordt voor nieuwe Desso-tapijten.
Als onderdeel van zijn inspanningen om gezonde materialen te recyclen voor tapijtproducten, heeft Desso ook samengewerkt met een van de belangrijkste leveranciers, Aquafil, die de mogelijkheid heeft ontwikkeld om oud Polyamide 6 garen steeds opnieuw te recyclen uit gebruikt tapijt en visnetten tot nieuw materiaal, bekend als Econyl-garen.

"Momenteel is 90 procent van Desso’s projecttapijttegelcollectie Cradle to Cradle-gecertificeerd. Meer dan 50 procentvan Desso’s tapijttegels bevat tot 100 proecnt Econyl-garen, gemaakt van 100 procent geregenereerd nylon, inclusief post-consumer garenafval uit de Desso Refinity-fabriek."

“Sinds 2010 gebruiken we Econyl-garen in veel van onze tapijtproducten in het kader van onze voortdurende inzet voor de circulaire economie, ondersteund door de Cradle to Cradle-principes”, aldus Alexander Collot d’Escury, CEO van Desso. “Het verheugt ons dat we onze inspanningen voor het gebruiken van gerecyclede inhoud zoals Econyl kunnen combineren met de zo belangrijke taak van het opschonen van de zee."
 
“De Cradle to Cradle-visie houdt in dat producten en diensten worden ontworpen die de wereld beter maken dan tevoren. De manier waarop de oceanen worden bevist, waarbij afval wordt achtergelaten en er schade wordt toegebracht aan het zeeleven en het milieu, is een schrijnend voorbeeld van slecht ontwerp. Het verheugt ons het Healthy Seas-initiatief te ondersteunen. Het past bij Desso’s toewijding aan het ontwikkelen van een bedrijfsmodel waarbij afval wordt gebruikt om gezonde nieuwe materialen te creëren en tegelijkertijd een positieve impact te hebben op de aarde."
 
“We zijn blij met Desso’s steun voor het Healthy Seas-initiatief”, aldus Giulio Bonazzi, CEO van Aquafil en medeoprichter van het Healthy Seas-initiatief. “Het is passend dat onze grootste klant voor Econyl-garen in Europa en een van de ondernemingen vooruitstrevend op het gebied van Cradle to Cradle en de circulaire economie betrokken is bij dit belangrijke project voor het opschonen van de zee en het omvormen van afval in een economisch voordeel.”
 
Volgens een rapport van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) en het VN-Milieuprogramma (UNEP) ligt er ongeveer 640.000 ton aan achtergelaten visnetten in de oceanen, goed voor een tiende van het maritiem zwerfvuil. Deze netten kunnen eeuwenlang in de zee blijven liggen, waardoor zeedieren, zoals vissen, dolfijnen, schildpadden en zeevogels erin verstrikt kunnen raken of erdoor gewond worden. Healthy Seas wil een oplossing bieden door ondernemingen, ngo’s, duikers, vissers en andere belanghebbenden samen te brengen om de visnetten op te halen en deze te recyclen tot onder andere Desso-tapijten.

 

www.desso.nl

<< April 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >