Armstrong plafond in 'Outstanding' bedrijfscomplex


Armstrong plafond in 'Outstanding' bedrijfscomplex
28-05-2014 11:03

Een nauwe samenwerking tussen architect en adviseurs uit diverse disciplines is de sleutel geweest tot de Breeam-NL Outstanding certificering van de Lely Campus. Het bedrijfscomplex in Maassluis mag zich één van de duurzaamste van Europa noemen. Het nieuwe onderkomen van dit agrotechniekbedrijf is voorzien van een Optima MicroLook plafond van Armstrong.

In de Lely Campus hangt een wit mineralen Optima MicroLook plafond van Armstrong. Het plafond werd in één keer opgeleverd. Hierna hoefden enkel de losse onderdelen erin te worden geplaatst. Dit leverde een besparing van tijd, materiaal en geld op. Het Optima MicroLook plafond bestaat voor 82 procent uit gerecycled materiaal en heeft een hoge geluidabsorptie waardoor het zeer geschikt is voor open ruimten. Het plafond heeft een optimale lichtreflectie van 87 procent.

Architect Machiel Hopman van ConsortArchitects: “Transparantie is een basiskenmerk in de bedrijfsvoering van Lely. Ik heb deze waarde in het ontwerp vertaald naar openheid en veel inval van daglicht. Door de hoge lichtreflectie van het Optima MicroLook plafond wordt het daglicht optimaal weerkaatst en dringt het tot diep in het gebouw binnen.”

Lely is een Nederlandse producent van landbouwwerktuigen. Het bedrijf heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. De architect heeft hier tijdens het ontwerpproces van de Lely Campus rekening mee gehouden door een integrale ontwerpmethodiek te hanteren. Een scala aan duurzame maatregelen maakte onderdeel uit van het ontwerp: energiebesparende oplossingen en duurzame materialen werden toegepast. Door de expertises van onder meer Accompli Afbouw, ConsortArchitects en Armstrong te combineren, is een maximaal duurzaam interieur bewerkstelligd. De samenwerking tussen verschillende partijen resulteerde bovendien in een high end uitstraling met budgetvriendelijke producten. Lely is zowel landelijk als op Europees niveau koploper op het gebied van duurzaamheid binnen de utiliteitsbouw.

De Lely Campus ontving van de Dutch Green Building Council twee certificeringen. De bedrijfshal en het kantoorgebouw kregen Breaam-NL Outstanding (vijf sterren). Armstrong biedt ondersteuning aan architecten op het gebied van Breeam-projecten. Het bedrijf maakt gebruik van een overzichtelijk schema waardoor in één oogopslag is te zien in welke categorieën de Armstrong-plafonds bijdragen aan het scoren van de credits.

Lely is internationaal producent van innovaties in de agrarische sector. Het agrotechniekbedrijf levert producten en diensten voor de melkveehouderij, zoals volautomatische melkrobots, voerrobots en machines voor de ruwvoederwinning. De Lely Campus beslaat een oppervlakte van 33.000 vierkante meter en omvat het internationale hoofdkantoor en een productielocatie. Het nieuwe bedrijvencomplex is in januari geopend door Koningin Máxima.Foto's: Michael van Oosten


www.armstrong.nl

<< May 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >