Tarkett neemt Desso over


Tarkett neemt Desso over
31-10-2014 13:04

Tarkett heeft een principeakkoord bereikt met Bencis Capital Partners en minderheidsaandeelhouders om Desso voor 100 procent over te nemen.

Desso produceert hoogwaardige en innovatieve tapijten voornamelijk voor de zakelijke markt (kantoren, onderwijs, hospitality, marine en luchtvaart). Daarbij is het ook actief in de consumentenmarkt in Europa. Tevens levert het bedrijf kunstgras en een innovatief systeem voor versterkt natuurgras (GrassMaster) aan de sportwereld.

Desso, met hoofdkantoor in Nederland, behaalde een omzet van 202 miljoen euro in 2013. Desso heeft circa 820 medewerkers in dienst en opereert met drie fabrieken in Europa. De laatste jaren heeft Desso, met steun van Bencis, een sterk en groeiend bedrijfsresultaat laten zien.

“Met de overname van Desso kan Tarkett haar winstgevende groeistrategie versnellen door zich te richten op de Europese markt van tapijten met toegevoegde waarde voor zakelijk en huiselijk gebruik, alsook innovatieve sportvloeren. Met deze strategische stap wordt onze productportfolio uitgebreid, waardoor we onze klanten complementaire en geavanceerde oplossingen kunnen bieden, alsmede uitgebreide design expertise” zegt Michel Giannuzzi, CEO of Tarkett. “In navolging van de succesvolle overname van Tandus in de Verenigde Staten, kan Tarkett met Desso nu wereldwijd zakelijke tapijtoplossingen aan haar klanten aanbieden.”

"Wij zijn zeer verheugd ons aan te sluiten bij Tarkett, met wie wij dezelfde visie, kernwaarden en een sterke betrokkenheid ten aanzien van duurzaamheid delen. Beide bedrijven passen de cradle-to-cradle principes toe bij elke stap van de productlevenscyclus en ondersteunen de ontwikkeling van een circulaire economie. Als onderdeel van de Tarkett-groep zullen we in staat zijn nog betere oplossingen aan onze klanten en partners te bieden, met producten gericht op het verbeteren van het welzijn van mensen, met als uiteindelijk doel hun prestaties te verbeteren", aldus Alexander Collot d'Escury, CEO van Desso.

De ondernemingsraad van Desso is inmiddels geïnformeerd en de adviesaanvraag is ingediend. Tevens zijn de aanvraagprocedures in gang gezet bij de relevante mededingingsautoriteiten. De transactie zal naar verwachting tegen het einde van dit jaar afgerond zijn.

Tarkett is mondiaal actief en levert duurzame oplossingen voor vloeren en sportvloeren. Met een breed assortiment aan producten inclusief vinyl, linoleum, tapijt, rubber, hout & laminaat, kunstgras en atletiektracks, kan Tarkett in meer dan honderd landen ter wereld klanten bedienen. Met elfduizend medewerkers en 32 productielocaties, verkoopt Tarkett dagelijks 1,3 miljoen vierkante meter vloeren voor ziekenhuizen, scholen, huisvesting, hotels, kantoren, winkels en sportvelden.
De netto omzet van Tarkett in 2013 bedroeg 2,5 miljard euro.

www.tarkett.com
www.desso.com
www.bencis.com


Deel op Social Media

 


 

<< October 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >