Desso tekent contract met ProRail


Desso tekent contract met ProRail
15-12-2014 8:52

Vloerenfabrikant Desso heeft een contract getekend met ProRail Facilitaire Zaken voor de duurzame inrichting van de nieuwbouw van de Verkeersleidingspost Utrecht. Het contract is een van de eerste in ons land dat is gesloten op basis van de ‘Green Deal Circulair Inkopen’ en dus het circulaire gedachtegoed.

Dit initiatief is erop gericht om producten, materialen en grondstoffen te hergebruiken of te recyclen en hiermee de levenscyclus optimaal te benutten en waar mogelijk te verlengen. De nieuwe Verkeersleidingspost van ProRail wordt naar verwachting in het voorjaar van 2015 geopend. Desso en ProRail hopen met de nieuwe manier van inkopen de markt voor circulaire producten aan te zwengelen.

De sleutel voor het aanjagen van de circulaire economie ligt volgens Desso bij inkopers. Zij stimuleren en creëren de vraag naar circulair geproduceerde goederen. Teneinde dit te stimuleren is in november 2013 de ‘Green Deal Circulair Inkopen’ geïnitieerd. Het is een initiatief van MVO Nederland, NEVI, Duurzame Leverancier. PIANOo en de Coöperatie Circle Economy.

“De ondertekening van de gebruiksovereenkomst met Desso en dus het eerste circulaire contract van ProRail is voor ons een belangrijke mijlpaal. Hiermee draagt ProRail bij aan het vertalen van de filosofie van de circulaire economie naar de praktijk, wat goed aansluit bij onze duurzaamheidsdoelstellingen. Als deelnemer aan de Green Deal Circulair Inkopen delen wij ook de opgedane kennis met anderen opdat de circulaire economie een impuls krijgt en dit gemeengoed zal worden”. Quote Geerke Versteeg, Projectleider facilitaire inrichting NVLU ProRail Facilitaire Zaken.

“We zijn verheugd steeds meer interesse te zien in het circulaire-economiemodel als een nieuwe, positieve stap vooruit voor bedrijven en de maatschappij. Bij Desso hebben we al zes jaar een uitgebreid programma om ons bedrijfsmodel op deze manier te veranderen. Het is direct gerelateerd aan onze kernvisie om producten te leveren die de gezondheid en het welzijn van mensen verbeteren en ook een positieve impact op het milieu hebben”, aldus CEO van Desso, Alexander Collot d’Escury.

Als Cradle to Cradle-bedrijf maakt Desso zich sterk voor de ontwikkeling van producten die geschikt zijn voor inname en recycling in een niet-giftige gesloten kringloop, het fundament voor een regeneratieve circulaire economie. Met behulp van een strenge beoordelingsprocedure wil Desso kunnen waarborgen dat de producten van het bedrijf vervaardigd zijn uit gezonde materialen. De visie van het bedrijf is milieuvriendelijke producten te ontwikkelen die bijdragen aan gezondheid en welzijn in een door de mens gemaakte omgeving.

www.desso.com

Deel op Social Media

<< December 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >