Vijf sterren Breeam voor Geelen Counterflow


Vijf sterren Breeam voor Geelen Counterflow
22-01-2015 11:29

Een vijf sterren Breeam-NL ontwerpcertificaat, met een score van 94,19 procent. Hiermee behoort het nieuwe kantoor van machinebouwer Geelen Counterflow tot de top van de duurzame kantoorgebouwen in Nederland. AGC paste cradle-to-cradle gecertificeerd glas toe om de klimaatbeheersing zoveel mogelijk natuurlijk te regelen en optimaal licht toe te laten in het gebouw.

“We hebben gebruik gemaakt van drievoudige beglazing met een speciale coating (iplus LS)”, vertelt Hans Willemsen van AGC. “Er zijn twee coatings aangebracht, aan de spouwzijden van de buiten- en binnenruit. Bijzonder aan deze coating is dat de zontoetreding zo hoog mogelijk is. Zodra de zon schijnt, ook in de winter, komt er zoveel mogelijk warmte van buiten naar binnen, zodat het pand natuurlijk verwarmd wordt. In ons klimaat kan dit ook goed, want gemiddeld zijn 11 van de 12 maanden ‘koudere’ maanden. Bij overmatige zonbelasting zorgt buitenzonwering ervoor dat er niet teveel warmte het gebouw binnenkomt.”


 Bron: AGC Glass

Jos Wagemans, bouwmanager: “De wens was om een comfortabel en gezond binnenklimaat te realiseren, met veel daglicht. Het extra heldere glas dat toegepast is, maakt dit mogelijk. Daarbij zijn 330 zonnepanelen op het dak bevestigd, die 50 procent meer energie opwekken dan dat er verbruikt wordt. Mede ook door het glas met de speciale coating is er namelijk een stuk minder energie nodig voor verwarmen en koelen van het gebouw. Het overschot aan energie wordt op de eigen productielocatie gebruikt voor onder meer het opladen van heftrucks."

Architect Rob Wolfs: “Het nieuwe kantoorgebouw dient de werkprocessen optimaal te faciliteren. De interactie tussen medewerkers is hierbij essentieel. Een aangename werkomgeving voor de medewerkers komt tot uitdrukking in de aandacht voor toepassing van daglicht, uitzicht en openheid in het nieuwe kantoor. Door toepassing van veel glas is een maximale transparantie gerealiseerd.”

“Mede dankzij onze Cradle to Cradle certificering viel de keuze van Geelen Counterflow op ons als glasleverancier”, zegt Hans Willemsen. “Een mooi project, dat ons toch weer een stapje op weg brengt naar een gezondere planeet. We zijn trots dat we eraan mee mochten werken!”

Opdrachtgever: Geelen Counterflow Haelen
Ontwerp: Architecten en Bouwmeesters, Herten-Roermond
Bouwmanager: Jos Wagemans, Bouwadviezen & Bouwmanagement Sittard
Gevelbouwer: Alhako, Stamproy. Helwig Timmerfabriek, Geleen
Glasproducent: AGC Westland. Oplevering: december 2014.


 Bron: AGC Glass

 

Deel op Social Media

 

<< January 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >