Akoestische app van AGC


Akoestische app van AGC
19-02-2016 8:30

AGC Glass Europe lanceert een nieuwe applicatie waarmee de gebruikers, al naar gelang de geluidslast in hun omgeving, kunnen bepalen welke geluidsisolerende beglazing voor hen het best geschikt is. De 'Acoustics App' kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.

"Geluidsisolerend glas biedt tal van mogelijkheden om onze leef- en werkruimten tegen lawaai te beschermen, maar het valt niet altijd mee om de juiste keuze te maken", aldus AGC. "In de 'Acoustics App' kiest de gebruiker één van de meest voorkomende bronnen van geluidsoverlast (hondengeblaf, stadsverkeer...) om met open raam naar te luisteren. Vervolgens kan hij het raam sluiten... en een type beglazing kiezen."

Er worden negen samenstellingen voorgesteld, variërend van enkele tot drievoudige geluidsisolerende beglazing. Zo kan de gebruiker, via zijn mobiele telefoon of tablet, het niveau van geluidsisolatie van de voorgestelde beglazing begrijpen en vergelijken. Voor elke samenstelling levert de applicatie bovendien een gedetailleerde fiche met de prestaties op het gebied van geluidsisolatie, veiligheid en warmte-isolatie; deze fiche kan vervolgens naar het e-mailadres van zijn keuze worden gezonden.

"Ook is er een geluidsmeter beschikbaar, waarmee het geluidsniveau van de omgeving in decibellen kan worden gemeten. In de sectie 'Discover' kan de gebruiker wat basisinformatie over geluid, geluidsisolatie en geluidsisolerende beglazingen vinden."

De 'Acoustics App' kan gratis worden gedownload in de App Store van iTunes en op Google Play.
"De eenvoudige en ludieke app moet wel eerst op elk apparaat worden gekalibreerd om onder de beste voorwaarden te worden getest. Hiertoe hoeven we slechts de simpele stappen te volgen die bij de start van de applicatie genoemd worden."

www.agc-glass.eu


Deel op Social Media

 

  

<< February 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
29

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >