C2C-goud voor Tarkett-vloer


C2C-goud voor Tarkett-vloer
13-07-2016 9:06

Vloerenfabrikant Tarkett heeft aangekondigd dat aan de nieuwe generatie homogene non-PVC vloerbedekking iQ One het Cradle to Cradle Gold-certificaat is toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute.

"Dit instituut vertegenwoordigt een van de hoogste internationale standaarden en onderscheidt producten die zijn ontworpen om een positieve invloed te hebben op het milieu en de gezondheid van mensen", aldus een woordvoerder van Tarkett.

iQ One is volgens de fabrikant de ideale keuze voor drukbezochte ruimten zoals openbare ruimten, scholen en gezondheidscentra waar een slijtvaste, milieuvriendelijke vloer nodig is. 

Gemiddeld brengen we 90 procent van onze tijd binnenshuis door. Daarom legt Tarkett zich er naar eigen zeggen op toe om betere, gezondere en productievere leefruimten te ontwerpen voor iedereen. "iQ One biedt een perfecte balans tussen esthetiek, flexibiliteit en sterkte om te voldoen aan de hoge eisen die drukbezochte ruimten stellen. De innovatieve formule zonder PVC, waarvoor octrooi is aangevraagd, biedt dezelfde unieke voordelen waardoor iQ al decennialang een bekende naam is op gebied van homogene vloerbedekking."

De nieuwe goud-gecertificeerde vloer is non-PVC, ftalaatvrij, kent een geringe uitstoot van VOS, is 100 procent te recyclen en is genmakkelijk te leggen. Volgens Tarkett is er voor de vloer weinig onderhoud en geen was- of poetsmiddel nodig. Voorts is iQ One goedgekeurd voor vochtige ruimten overeenkomstig de industriestandaard GBR.

De collectie iQ One wordt geleverd in 38 kleuren en drie non-directionele patronen: Dusty, Classic en Misty. "De verschillende patronen zorgen voor een aantrekkelijke verscheidenheid waarmee u kunt variëren om een gecoördineerd en harmonieus decor te creëren en zijn beschikbaar met gecoördineerde non-PVC lasdraden voor een perfecte afwerking."

“We zijn bijzonder trots een Cradle to Cradle Gold-certificaat te hebben ontvangen voor iQ One. Dat bewijst dat verantwoordelijkheid voor het milieu, esthetiek en functionaliteit in perfecte balans kunnen samenwerken,” zegt Rob Peters, Vice President Marketing EMEA. “iQ One maakt deel uit van de Tarkett-visie om te streven naar een circulair economisch bedrijfsmodel op basis van Cradle to Cradle-principes, waarbij producten worden ontworpen met goede materialen en veilig kunnen worden hergebruikt en gerecycled."

www.tarkett.com

Deel op Social Media<< July 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >