Nieuws


30-08-2017 8:30
Glasleverancier Scheuten introduceert op zijn website een nieuwe geluidstool om de werking van geluidswerend glas te ervaren. Voor verschillende soorten omgevingslawaai, zoals wegverkeer en vliegtuiglawaai, is het hiermee mogelijk om zelf te horen hoezeermedium en high-end geluidswerend glas in staat zijn hinderlijk lawaai te dempen.

"Onderzoek heeft al meermaals uitgewezen, dat constante blootstelling aan herrie zeer ongezond is", aldus een woordvoerder. "Terwijl wij volgens diezelfde onderzoeken steeds meer met herrie en lawaai geconfronteerd worden, ook binnenshuis en zowel thuis als op het werk. Desondanks zijn de bekendheid en het gebruik van geluidswerend glas in vooral de particuliere markt nog erg beperkt." 
De geluidsfragmenten in de geluidstool zijn niet simpelweg alleen in volume teruggebracht, om een effect van geluidsreductie te insinueren. De individuele frequenties zijn waarheidsgetrouw aangepast aan de reducties die het glas door de speciale geluidswerende folie ook daadwerkelijk in testrapporten opleverden. "Door gebruik van verschillende soorten geluidswerende folies, worden uiteenlopende soorten herrie in verschillende mate gefilterd."
 
Raymond Poulssen, Marketing Manager van Scheuten, licht toe: “Je kunt mensen nog zoveel vertellen over droge decibelreducties, het gaat pas (echt) leven als het wordt ervaren. De voordelen van geluidswerend glas moet je daarom laten horen en dat doet deze geluidstool dus voor verschillende soorten herrie met verschillende soorten (geluidswerend) glas. De doelgroepen van deze geluidstool zijn zowel de klanten van Scheuten als hun klanten en eindconsumenten, die vaak nu niet weten dat het er (voor hen) is of hoeveel verbetering (lees: rust) het hen brengt. We gaan de geluidstool de komende tijd ook nog verder uitbreiden met nog meer soorten lawaai.”
 
De geluidswerend glas geluidstool is te vinden via www.geluidstool.nl en in drie talen beschikbaar. Aangezien de nieuwe Scheuten website responsive is, is de geluidstool ook eenvoudig met smartphone en tablet te gebruiken.
 

Deel op Social Media




30-08-2017 13:30

Bruinsma Natuurlijk viert op donderdag 5 oktober haar 60 jarig bestaan met het event ‘Amazing Green Creations 2017’. Het thema 'The way to create a healthy and pleasant workspace' zal als rode draad door het event lopen.

"Amazing Green Creations is hét inspiratie event voor het creëren van een gezonde en sfeervolle werkomgeving met puur natuur", aldus een woordvoerder. "Levend groen en bewegend water hebben ongekend veel invloed op het klimaat, de akoestiek en het gevoel van welbehagen van mensen in de kantooromgeving."

Amazing Green Creations biedt facility managers, ondernemers, architecten, projectinrichters, vastgoedbeheerders en klanten van Bruinsma een zeer gevarieerd programma waarin we de bezoekers kennis kunnen maken met de kracht van levend groen en water. "Geen zweverig geitenwollensokkenverhaal, maar een meetbaar, inspirerend en zeer overtuigende wijze van projectinrichting en klimaatbeheer in vastgoed waarmee je het verschil kunt gaan maken en meerwaarde kunt creëren in jouw organisatie, interieur- of bouwproject."

Deelnemers kunnen starten om 13:00 uur of om 14:30 uur. Er kan gekozen worden uit drie rondleidingen: 'Levend groen en water als sfeermakers' (door Hans Millenaar, accountmanager Bruinsma Natuurlijk), 'Levend groen en water als klimaatverbeteraar' (door Pedro Langelaan en Tonny van Hal, resp. vertegenwoordiger Bruinsma Natuurlijk en agent Art Aqua Nederland), en 'Levend groen en water als interieurtool' (door Richard Bakker, vertegenwoordiger Bruinsma Natuurlijk). De keynote-speeches worden verzorgd door Atto Harsta, inspirator en innovator bij Aldus bouwinnovatie, en Ivo Lai, directeur Art Aqua Duitsland. 

www.bruinsmanatuurlijk.nl
 

Deel op Social Media



<< August 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >