Modena van Vorwerk bekroond


Modena van Vorwerk bekroond
02-05-2009 11:10

Wat hebben Apple, Audi, Bulthaup en en de Duitse Tapijtfabrikant Vorwerk met elkaar gemeen?  Het zijn vier merken die naast het afleveren van kwalitatief hoogwaardig producten buitengewoon veel aandacht hechten aan design. Dat is ook de mening de jury van de Good Design Award, die jaarlijks wordt uitgeloofd door The Chigago Atheneum, het Museum voor Architectuur en Design in Chigago in samenwerking met het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies.

De jury, bestaande uit gerennomeerde ontwerpers, architecten en kunstexperts uit onder andere New York en  Los Angeles onderscheidde Modena-design van Vorwerk voor haar 'brutale' stylistische kleurige strependesign met de internationale Design Award 2008 in de categorie 'Floor and Wallcovering'.

fascination_modena-internet

Hoofd ontwerpster Ina Struve van Vorwerk is bijzonder blij met deze kroon op het werk van haar afdeling: "Wij wilden met Modena verrassen door een uniek en eigenzinning motief van onregelmatige stylistische strepen te combineren met een hoogwaardige velours en een onafhankelijk, zelfbewust kleurenpalet. Modena-design krijgt daardoor een ongekend ruimtelijk effect. Deze moed heeft de jury gewaardeerd met een van de meest gerenommeerde ontwerpprijzen ter wereld."

Ook  bedrijfsleider van Vorwerk, Johannes Schulte, is verheugd over de internationale erkenning. "Hiermee kunnen wij ons op de Amerikaanse markt profileren als  een innovatieve en design-georienteerde firma. Deze prijs laat zien dat het belang dat wij als tapijtfabrikant hechten aan design internationaal wordt gedragen en gewaardeerd."

De Good Design Award staat al bijna 60 jaar voor internationaal design van topklasse. De wedstrijd die in 1950 voor het eerst werd uitgeschreven door Charles en Roy Eames en Eero Saarinen staat nu onder auspiciën van het The Chigago Atheneum in samenwerking met het European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies en behoort tot de meest gerennomeerde designcompetities wereldwijd. Ieder jaar bekroont een internationale jury het beste design en de beste design-innovaties in inmiddels meer dan twintig categorieen. In The Chigago Atheneum worden al deze winnende ontwerpen tentoongesteld. Deze expositie wordt in juni 2009 geopend.
Vorwerk tapijten wordt in Nederland vertegenwoordigd door Mommersteeg in Huizen.

<< May 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >