Coating van Bolidt


Coating van Bolidt
27-05-2009 9:00


De Amsterdamse straalverbindingstoren krijgt een verplichte metamorfose. De straalverbindingstoren langs de A10 vraagt letterlijk veel aandacht. De toren is wegens oprukkende hoogbouw verlengd van 106 naar 140 meter en is hiermee het op één na hoogste bouwwerk van Amsterdam. Voor de betonnen onderzijde van de toren is een kleureffect beoogd dat enkel met een specifieke coating kan worden gerealiseerd. Bolidt levert hiervoor de materialen.

Vanwege zijn ligging heeft de toren tevens een belangrijke esthetische functie. Het gebouw is ontworpen door het Amsterdamse architectenbureau AGS Schwencke Rosbach. De speciale kunststof bekleding Bolidt maakt beoogd esthetisch effect mogelijk. Naast functioneel moet het bouwwerk er dus goed uitzien, waardoor het terrein een aantrekkelijke vestigingsplek blijft. Voor het betonnen deel van de toren is daarom een speciale vormgeving en kleureffect bedacht, dat enkel gerealiseerd kan worden met een speciaal soort coating. De toren staat langs de A10 met een kijkafstand van ongeveer 500 meter, waardoor het aanbrengen van een normale coating geen enkel effect teweeg brengt. Bolidt heeft ter plaatse op een schaal van 1:1 een proef gedaan en vanwege de grove structuur van de toegepaste Bolicoat® afwerking ontstaat er ruim voldoende effect, ook over een lange afstand. Tijdens de proef is tevens de invloed van de verandering van de positie van de zon bekeken en meegewogen voor de beste aanpak. Het was een omvangrijke klus waarvoor één van de grootste bouwkranen ter wereld moest worden ingezet.

De toren is verhoogd van 106 naar 140 meter en is daardoor het op één na hoogste bouwwerk van Amsterdam. Zonder verhoging van de toren zou de ontvangst van radio, tv, mobiele telefonie en dataverkeer verstoord kunnen raken. Bovendien fungeert de mast bij rampen in Nederland of Amsterdam ook als calamiteitenzender.

<< May 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >