Gezonde akoestiek


Gezonde akoestiek
09-10-2009 15:13


"Er is een nieuwe manier om sterke geluidsgalm in huiskamers, keukens, badkamers en op kantoor tegen te gaan." Dat zegt de aanbieder van Fineco, een 'baanbrekende innovatie' in wand- en plafondafwerking.

"Bij 4000Hz, te vergelijken met een heftig piepende deur, bedraagt de geluidsvermindering hiermee maar liefst 50 procent", aldus de woordvoerder. "Dat maakt van Fineco de nieuwe geluidsdempende oplossing voor iedere ‘harde’ inrichting van een interieur thuis en op kantoor."

Het product is geschikt voor muren en plafonds en bestaat uit een milieuvriendelijk en ventilerend mengsel van lijm, katoen en kleurstof. De speciale katoenvezels zijn geluidsabsorberend en zorgen ervoor dat galm nauwelijks een kans krijgt. Hierbij geldt: hoe dikker de aangebrachte laag, hoe hoger de geluidsabsorberende waarde.

“Fineco kan in gevarieerde diktes worden gespoten of gespateld en is in een onbeperkt aantal kleuren verkrijgbaar”, zegt Johan Kes van Vacoustic, specialist in het bestrijden van nagalm en omgevingsgeluid. “Het oogt als stijlvol graniet, maar voelt tegelijkertijd zacht aan.” 

Behalve geluidsabsorberend is het product ook een welkome verrassing voor de energienota. Dankzij de speciale samenstelling isoleert het de warmte in een ruimte waardoor de cv-ketel al snel op een lagere stand gezet kan worden.

“De geringe meerprijs voor Fineco verdient zich daarmee snel terug”, aldus Kes. “Bovendien is het product antiseptisch en vochtregulerend en dat is goed nieuws voor onder meer Carapatiënten."

Zie ook:
Akoestiek in Drachtster Luyceum
Nationale Gyproc Trophy 2009
Richtlijn voor kantoormeubelen
Akoestiek
Tapijt nog niet uit de gratie
Noise Control in Gorinchem
Medite FR in KOpenhagen
 

<< October 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >