Pluspunten van tapijt


Pluspunten van tapijt
08-12-2009 8:54


De pluspunten van tapijt? Het veert en spaart daardoor spieren en gewrichten. Het warm aanvoelende materiaal is bovendien vriendelijk voor koude voeten. Textiele vloerbedekking biedt feitelijk een aantal pluspunten als het gaat om de gezondheid van de mens. Dit volgens een persbericht van de Stichting Imagocampagne Tapijt.


Ook het binnenklimaat wordt positief beïnvloed door tapijt. Dankzij het stofbergend vermogen komen er minder allergenen in de lucht. Goed voor mensen met allergische klachten. Tapijt geeft mee en ondersteunt op die manier een goede ergonomie. Een stap wordt gedempt en soepeler afgewikkeld. Rechtop staan vergt minder balanceren dan op een harde ondergrond. Spieren, pezen en gewrichten worden hierdoor minder belast, net als de kwetsbare hiel en voetzool. Tapijt heeft nog een pluspunt: het houdt warmte vast. De isolerende werking kan oplopen tot een factor tien ten opzichte van harde vloeren. 

Dan nog een laatste aangehaald positief punt van Stichting Imagocampagne Tapijt. Steeds meer mensen ontwikkelen stofallergieën of hebben astmagerelateerde klachten. Vaak wordt tapijt dan afgeraden. Uit onderzoek blijkt echter precies het tegengestelde: tapijt draagt juist bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. De poolstructuur houdt stof namelijk stevig vast. Waaronder allergenen als pollen, haren van huisdieren en schimmelsporen. Zeker in de (te) goed geïsoleerde huizen van nu, is dat stofbindend vermogen van tapijt een belangrijke preventieve factor. Het voorkomt dat fijnstof tijdens het lopen telkens weer opdwarrelt en dus continue, inclusief allergenen, wordt ingeademd. Ten opzichte van harde vloeren profileert tapijt zich dus als dé perfecte stofvanger – en dat is letterlijk een verademing. Een goede stofzuiger, voorzien van microfilters, is alles wat er dan nog nodig is om het huis schoon en gezond te houden. Een laatste tip? Leg tapijt bij voorkeur op ondertapijt. Dat verhoogt niet alleen de verende eigenschappen, maar ook de levensduur. En is ook nog eens extra warmte-isolerend. 

Zie ook:
Domotex 2010
Tapijt nog niet uit de gratie
Nieuwe vloeren
 

<< December 2009 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >