Desso lijft Enia in


Desso lijft Enia in
01-02-2010 15:10

Opmerkelijk nieuws uit de vloerenwereld: Desso Group maakt vandaag de overname van Enia Carpet NL Holding BV bekend. Enia levert onder meer tapijt voor de Europese kantorenmarkt.  

In 2009 zetten de winstgevende onderdelen van Enia Carpet NL Holding BV 50 miljoen euro om. Onder de merknamen Parade en Bonaparte ontwikkelt, produceert en verkoopt Enia topkwaliteit tapijt voor de consumentenmarkt, met name in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast verkoopt Enia tapijt voor de Europese kantorenmarkt.

Stef Kranendijk, CEO van Desso: "Wij verwelkomen de professionals van Enia van harte om onze gezamenlijke business te versterken. Met de toevoeging van de geweldige merken Parade en Bonaparte zal Desso Group, samen met haar eigen Desso merk, marktleider op de Nederlandse tapijtmarkt voor consumenten worden. Daarnaast is Parade het enige echte high end Europese tapijtmerk voor de consumentenmarkt met verkopen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk." 

Desso sloot 2009 positief af en realiseerde voor het derde achtereenvolgende jaar een significante groei in marktaandeel en winstgevendheid, zowel met tapijt als met kunstgras. De overname van Enia zorgt volgens Desso voor een verdere versterking van de positie van Desso op de Europese tapijtmarkt. "Momenteel zijn we al marktleider op het Europese vasteland, waar het gaat om tapijttegels voor de kantorenmarkt en hebben we een sterke wereldwijde positie op de markt voor hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen."

De overname van Enia maakt Desso eveneens een belangrijke speler op de consumentenmarkt, met een leidende marktpositie in Nederland en een nummer twee positie in Duitsland. De definitieve uitvoering van de transactie is nog wel onderhevig aan de goedkeuring van de NMA en positief advies van beide ondernemingsraden.
 

<< February 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >