Schone lucht door tapijt


Schone lucht door tapijt
31-05-2010 8:21

Tapijt? een broeinest van stof, mijt en andere onwenselijkheden. Dat is meestal de teneur op symposia over binnenklimaat. Tapijtfabrikant Desso bindt definitief de strid aan tegen deze beeldvorming. Het bedrijf introduceert een nieuw type tapijt dat speciaal is ontworpen om de luchtkwaliteit in gebouwen te verbeteren.

"Deze is vaak verre van optimaal, wat voor een belangrijk deel wordt veroorzaakt door stofdeeltjes en fijnstof", aldus Desso. Het nieuwe type tapijt, AirMaster, is volgens de fabrikant acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en vier keer effectiever dan een standaard tapijt. "Dit bleek uit onderzoek van het onafhankelijke Duitse testinstituut GUI1. Daarmee zorgt het voor een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat en vermindert het risico op gezondheidsproblemen."

“Het tapijt vermindert de hoeveelheid stof en fijnstof die in ruimtes gaat rondzweven aanzienlijk. De World Health Organization geeft aan dat het inademen van met name fijnstof bijzonder schadelijk is,” aldus Alexander Collot d’Escury, Chief Commercial Officer van Desso. “Kleine stofdeeltjes komen in de longen terecht, de kleinste deeltjes zelfs in de bloedsomloop en kunnen daarmee de gezondheid ernstig beïnvloeden.” Daarnaast blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Utrecht (februari 2010) dat fijnstof astma bij kinderen kan veroorzaken.

De aandacht voor een goed binnenklimaat staat hoog op de politieke agenda. Zo maakte voormalig staatssecretaris Dijksma (OCW) in januari bekend een crisismaatregel te treffen om de luchtkwaliteit binnen schoolgebouwen te verbeteren. Dit naar aanleiding van een onderzoek van de GGD waaruit blijkt dat het binnenklimaat van scholen vaak ver onder de maat is.

<< May 2010 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >