'Domotex trendbarometer'


'Domotex trendbarometer'
02-02-2011 10:00

Loopt de economische crisis op zijn laatste benen? Je zou het bijna gaan denken wanneer je de afsluitende persberichten van een aantal Duitse ‘januari-evenementen’ leest. De grote internationale vloerenbeurs Domotex spreekt in een terugblik op de beurs (die van 15 tot en met 18 januari in Hannover werd gehouden)  van ‘trendvuurwerk’.

 

Domotex is een grote internationale beurs. Ook in 2011 werd het evenement weer druk bezocht. De beursorganisatie maakt bekend dat in totaal ongeveer 40.000 bezoekers uit 87 landen de Domotex dit jaar met een bezoek vereerden. “Daarmee zorgde de beurs voor een geslaagd begin van het verkoopjaar”, aldus een woordvoerder. In Hannover toonden 1.350 exposanten uit 70 landen hun producten. “Daarmee bewijst de Domotex eens te meer dat de beurs fungeert als dé ‘trendbarometer’.”

 

De aanwezige exposanten zijn erg tevreden over het verloop van de Domotex. Uit een rondvraag van de beursorganisatie blijkt dat men vooral tevreden is over de hoge kwaliteit van de bezoekers; zo’n 90 procent van de belangstellenden zou ‘beslissingsbevoegd’ zijn geweest. “De Domotex is wereldwijd de beste basis voor het aanknopen van contacten”, zegt Jan Vergote, CEO van de Belgische exposant IVC Group. “Daarom is onze productontwikkeling jaarlijks geheel op de beurs afgestemd.”

 

Volgens de beursorganisatie waren er op de beurs een viertal trends te herkennen. Deze trends kunnen worden aangeduid met de termen ‘natuurlijkheid’ (natuurlijke kleuren en materialen), ‘interculturaliteit’ (een combinatie van westerse en niet-westerse motieven), ‘strakke oppervlakken’ (gladde materialen) en ‘romantische onderkoeldheid’ (een combinatie van romantische motieven en minimalistische Scandinavische designprincipes).

 

Het ContractWorld-congres vormde andermaal een trefpunt voor internationale (interieur)architecten. Hier werden lezingen gehouden door architecten als Jürgen Mayer H., Quintus Miller en Albert France-Lanord. In de vele bijdragen was er vooral aandacht voor het duurzaamheidsaspect. Natuurlijk werden er ook weer de jaarlijkse ContractWorld Awards uitgereikt. Hierbij viel onder meer een Nederlands succes te vieren. Wiel Artes sleepte de Award in de wacht in de categorie kantoren voor zijn project V-Tower in Eindhoven. Andere Awards gingen onder meer naar Oskar Leo Kaufmann (categorie Hotels), March Studio (Shops) en VYŠEHRAD Atelier (hergebruik).

 

Natuurlijk wordt ook volgend jaar weer een Domotex gehouden. Vanaf 2012 hanteert de beursorganisatie een ietwat andere strategie: per jaar zal er gekozen worden voor een enkele specifiek beursthema’s, die de nadruk leggen op de verschillende zwaartepunten van de beurs. “Op die manier willen we onze verschillende doelgroepen nog gerichter aanspreken”, aldus de woordvoerder. De beurs vindt volgend jaar plaats van 14 tot en met 17 januari.

<< February 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >