Duurzaam vinyl in plaats van linoleum


Duurzaam vinyl in plaats van linoleum
23-03-2011 12:00

Tarkett, wereldleider in vloerbekleding en sportvloeren, komt met een vloeroplossing voor leslokalen en gangen. "De vertrouwde linoleumvloeren kunnen vanaf nu plaats maken voor vinylvloeren die aan de wensen en eisen voldoen van het huidige onderwijssysteem", meent Tarkett.

Linoleumvloeren hebben jarenlang het schoolbeeld bepaald. Door productontwikkelingen levert een duurzame vinylvloer volgens Tarkett echter veel voordeel op ten aanzien van een linoleumvloer. “Vinylvloeren hebben zich de laatste jaren ontwikkeld als uitstekende vervanger van de linoleumvloer. Steeds meer scholen kiezen dan ook voor een vinylvloer van Tarkett”, aldus Sales Director Nederland Lieuwe Steendam. “Ten eerste hebben de Tarkett vinylvloeren veel lagere exploitatiekosten. Dit is een gevolg van schoonmaak- en onderhoudskosten die lager zijn. Door het principe ‘no wax, no polish for life’ zien scholen de kosten dalen. Daarnaast scheelt het in organisatie en mankracht. Ook biedt de vloer uitstekende akoestische eigenschappen. De vinylvloer zorgt voor een dempend effect wat voor een flexibel onderwijssysteem een must is”, aldus Steendam. Ook basisschool De Kameleon in Terneuzen koos onlangs voor een vinylvloer van Tarkett.

“Tarkett heeft al 50 jaar ervaring met recycling en is koploper in de ontwikkeling van duurzame vloeren. De vinylvloeren bestaan voor een groot deel uit gerecycled materiaal en hernieuwbare grondstoffen. Dit heeft een positief effect op de binnenluchtkwaliteit. Scholen zijn zich steeds meer bewust van het creëren van een duurzame leef- en leeromgeving. Vloeren maken daar een belangrijk onderdeel van uit. Tarkett denkt hier in mee,” verklaart Steendam.

De vinylvloeren van Tarkett bieden een brede keuze qua dessins en kleuren. Dit past uitstekend binnen de moderne inrichting en vormgeving van huidige scholen, aldus de Sales Director. Het programma ‘Balanced Choice’ van Tarkett geeft scholen volgens Steendam de mogelijkheid om een bewuste productkeuze te maken. “Het gaat erover om klanten simpele en heldere informatie te geven, zodat zij de juiste vloerenkeuze kunnen maken, in verhouding met hun project, budget en duurzaamheidoplossingen”.

Tarkett laat door labels op alle producten op een transparante manier zien wa t de invloed is op het milieu. De labels geven informatie over het percentage hernieuwbaar materiaal, recyclebaar materiaal en het niveau van VOS-uitstoot. Alle producten van Tarkett hebben op dit moment een VOC uitstoot van minder dan 100 µg/m3: dat is tien keer lager dan de voorgestelde standaarden. (1000 µg/m3). Steendam: “Dit is het resultaat van jarenlang onderzoek en ontwikkelingen die hebben geleid tot optimale productformules en fabrieksprocessen in de fabrieken in Zweden, Frankrijk en Luxemburg.”  Bovendien biedt het bedrijf actief het ReUse programma aan. Dit is het grootste recyclingprogramma in de branche. Sinds 1957 verzamelt Tarkett afval van werkplaatsen of installateurs in verschillende landen dat gerecycled wordt in nieuwe vloeren. Tarkett recyclet ook oude vloeren die gebruikt worden voor het maken van verkeersborden en pijpleidingen. In 2009 recyclede Tarkett meer dan 77.000 ton.

www.tarkett.nl

<< March 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >