Licht centraal in 'Das Haus' op IMM


Licht centraal in 'Das Haus' op IMM
06-09-2017 13:30

Vanochtend werd in Svcheveningen de internationale persconcferentie van de Internationale Möbelmesse in Keulen (imm cologne) gehouden. E'n van de onderwerpen die aan bod kwamen was de manifestatie 'Das Haus'. Licht speelt er dit jaar een allesoverheersende rol.

De serie 'Das Haus' is een holistische woonhuis-simulatie van architectuur, interior design en meubilering, waarvoor de internationale inrichtingsvakbeurs imm cologne elk jaar een andere internationale designer uitnodigt deze vorm te geven. Voor de editie van 2018 hebben de vakbeurs-organisatoren Lucie Koldova genomineerd, de gerenommeerde designster uit het Tsjechische designmilieu.

Haar taak luidde de betekenis van het licht bij de vormgeving van de woonruimte te accentueren. En hoewel Lucie Koldova vooral voor haar spectaculaire lampen bekend is, heeft zij deze uitdaging met veel enthousiasme aangenomen.

Hoeveel stemmingen kunnen met licht worden gegenereerd? Volgens de opvatting van Lucie Koldova zijn het bijna oneindig vele. In haar woonvisie 'Light Levels' toont zij de 'Ebenen des Lichts' (niveaus van het licht), die zij in haar huis voor de belangrijkste houdt: licht voor het representeren, voor creatief werk, licht om te relaxen en zich te verzorgen, om te presenteren en aan te kleden; licht om alleen te zijn en het hoofd vrij te krijgen en licht om mensen welkom te heten. „Das Haus“ 2018 brengt vele facetten van het wonen aan het stralen.

Tijdens de persconferentie in Scheveningen vertelde ze over haar werk en inspiratie. Over het eindresultaat dat te zien zal zijn in das Haus hield ze zich nog enigszins op de vlakte. "We zijn nu nog bezig met het ontwerp", zei ze, ondertussen een aantal moodboards tonend. "Het eindresultaat is pas tijdens de imm colgne te zien." De komende editie van de beurs vindt plaats van 15 tot en met 21 januari 2018 in het riante beurscomplex van Keulen.

www.imm-cologne.com


Deel op Social Media<< September 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >