Programma Dutch Design Week online


Programma Dutch Design Week online
28-09-2011 8:00

Het gehele programma van de Dutch Design Week (DDW) staat nu online. Volgens de organisatie barst het Eindhovense evenement van 22 tot en met 30 oktober uit zijn voegen. "De jubileumeditie bruist werkelijk in alle hoeken en gaten van de stad. De volledig vernieuwde website leidt bezoekers langs alle ins en outs van het programma."

In het kader van het tienjarig jubileum pakt DDW samen met Premsela, Nederlands instituut voor design en mode, uit met de speciale publiekstentoonstelling ‘Spring; over topdesign, talent en inspiratie’. Op uitnodiging van gastcurator Miriam van der Lubbe tonen bekende ontwerpers met een link naar Eindhoven (waaronder Jurgen Bey, Richard Hutten, Piet Hein Eek en Maarten Baas) eigen werk naast dat van inspiratiebronnen en door hun getipt talent. Daarmee ontstaat een drieluik van heden, verleden en toekomst ontstaat. De organisatie is verheugd dat prinses Máxima de expositie maandag 24 oktober officieel opent.

"Het Zweedse DesignBoost, platform ter verbetering van ontwerpcompetenties en -concurrentie door kennisuitwisseling, strijktneer in het Evoluonmet een internationaal programma over (top)design met belangrijke gasten", vervolgt de organisatie. "In de Apparatenfabriek opent Yksi Ontwerp zijn splinternieuwe expositie- en winkelruimte, met onder meer een dynamische tentoonstelling gewijd aan het Hipstamatic-fenomeen en de expositie ‘&Friends’, waarbij het uitgebreide ontwerpnetwerk van de afgelopen decennia in het zonnetje wordt gezet."

Sectie C - een nieuwe broedplaats van circa 80 jonge ontwerpers op een oud bedrijfsterrein van firma’s VDL en Stork - manifesteert zich op ruim 20.000 vierkante meter aan de rand van de stad met een uitgebreide line-up van tentoonstellingen, open ateliers, workshops, running-diners en feest. Bezoekers worden met huifkarren van en naar de locatie gebracht. Tijdens de rit worden reizigers met achtergrondverhalen over design en designers bijgepraat.

Tijdens het evenement zijn gratis brochures en plattegronden verkrijgbaar via diverse informatiepunten, de DDW hang-outs en het centraal gelegen perscentrum in het futuristische gebouw ‘de Blob’. "Sponsor MINI verzorgt in samenwerking met Stadvis creatie & concept de inmiddels vertrouwde Design Rides: enkele tientallen MINI Countryman’s met op het dak speciaal voor de week ontworpen designobjecten. Ze vervoeren bezoekers gratis vanaf vijf vertrekpunten in de stad op comfortabele wijze van en naar alle locaties van het evenement." 

Dat alles en meer valt nu al te beleven op de zojuist gelanceerde website van DDW. Het online platform, een vraagbaak die alle evenementen van de meer dan 1.800 deelnemers overzichtelijk op een rij zet,kwam tot stand in samenwerking met bureau voor online communicatie triptic, Paz ComputerWorks en grafisch bureau Volle-Kracht. "Later deze maand verschijnen er ook nog een speciale layar app en een mobiele versie van de site met speciale designroutes, waarmee bezoekers de keuze van onder meer de Volkskrant, de Avro en magazine Eigen Huis & Interieur kunnen volgen."

Het programma is te zien via www.ddw.nl

<< September 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >