'DDW groot succes'


'DDW groot succes'
31-10-2011 8:00

De jubileumeditie van Dutch Design Week (DDW) was er een van records. Dat meldt de organisatie van het evenement. "Er waren meer locaties, meer deelnemers en ook meer bezoekers dan ooit tevoren. Tevens is het aantal geregistreerde (inter)nationale journalisten verdubbeld."

Uit steekproeven bij onder meer het Klokgebouw, Design Academy Eindhoven, het Brainport Greenhouse en het Designhuis op het Stadhuisplein concludeert de organisatie op de laatste dag dat er circa 180.000 liefhebbers en andere geïnteresseerden op het evenement zijn afgekomen. Dat is een stijging van ongeveer 20 procent ten opzichte van de vorige editie. 

Hans Robertus, directeur DDW, is zeer positief over de afgelopen week: “DDW is naast een inspirerende omgeving ook vooral een broedplaats waar designers en opdrachtgevers elkaar ontmoeten en waar potentiële vervolgopdrachten ontstaan. In die opzet zijn we denk ik geslaagd. Niettemin is een groei van 20 procent ten opzicht van de vorige editie heel gunstig, ook al willen wij als organisatie bij groei vooral denken in termen van kwaliteit en minder in kwantiteit.” 

De jubileumeditie van DDW bleek een prima netwerkevenement waar de (inter)nationale professionals, media en een sterk gemêleerd publiek op uiterst positieve wijze nader tot elkaar kwamen. Opvallend tijdens DDW is het engagement en de maatschappelijke betrokkenheid binnen de wereld van design. Juist in deze roerige tijden van economische crises, sociale onrust en klimaatsverandering lijkt de focus van veel moderne ontwerpers zich te verleggen naar innovatieve mogelijkheden en duurzame oplossingen voor de toekomst. Daarmee lijkt de tijd van pure esthetiek definitief voorbij. 
 

<< October 2011 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >