Finalisten Dutch Design bekend


Finalisten Dutch Design bekend
17-07-2012 9:00

De finalisten van de Dutch Design Awards (DDA) zijn bekend. In totaal 27 ontwerpen dingen mee naar de prijzen, verdeeld over drie hoofdcategorieën (Product, Ruimtelijk en Communicatie). Een internationale jury bepaalt wie de prijzen in de wacht slepen. Alle winnaars worden bekendgemaakt bij een officiële prijsuitreiking op zondag 21 oktober tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Diezelfde week, van 20 tot en met 28 oktober, zijn de werken van alle finalisten bij elkaar te zien in een speciale tentoonstelling.

De kwaliteit van het werk is ook dit jaar onverminderd hoog, aldus de selectiecommissies, bestaande uit vakgenoten, die voor DDA ruim 650 projecten beoordeelden. Nederlandse ontwerpers blijken ook in deze moeilijke economische tijd in staat om met beperkte middelen tot de meest interessante en verrassende concepten te komen. In de ontwerpen van alle 27 finalisten is de aspiratie duidelijk zichtbaar.

De selectiecommissies signaleerden verschillende trends. Bijzondere manieren van materiaal- en hergebruik en een toenemende interactie van de ontwerpen met de omgeving bijvoorbeeld. Maar ook de uitdaging om grote hoeveelheden data te ontsluiten en een focus op gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid, vooral in ontwerpen van technologische aard. Ook opvallend: kleine, industriële ontwerpbureaus die vooruitstrevende en geavanceerde ontwerpen neerzetten; internationale modemerken die Nederlandse ontwerpers hebben ontdekt; en de stijgende tendens om eigen gereedschap te ontwikkelen.

Meer informatie en achtergronden over de finalisten en hun werk op de website van DDA. www.dutchdesignawards.nl.
 

<< July 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >