Verrassend interieurconcept


Verrassend interieurconcept
11-12-2012 8:30

Migratiekantoor Everaert Advocaten betrekt een nieuw kantoor aan het IJdock in Amsterdam. AbrahamsCrielaers is verantwoordelijk voor het interieurconcept.

Het IJdock bevindt zich op een dynamische locatie in Amsterdam die twee werelden verbindt; de ruimte van het IJ enerzijds en de kleinschaligheid en variatie van de stad anderzijds. Zeinstra en Van Gelderen heeft een gebouw ontworpen waarin dit contrast verbonden wordt en waarin de zichtlijnen de contouren vormen. Het gebouw en de inspirerende omgeving vormen de basis van het creatieve concept. Het indelingsplan volgt het frisse en open karakter van het gebouw en de omgeving. Openheid en beslotenheid zijn ook terug te vinden in het kantoor dat een warme en professionele sfeer uitstraalt. Openheid past bij het internationale karakter van de bezoekende cliënten. Beslotenheid past bij de vertrouwelijkheid en het confidentiële karakter binnen de advocatuur.
Dit alles heeft geleid tot een interieurontwerp waarin, rondom de bestaande facilitaire kern, een houten huid is gecreëerd welke deels doorloopt in plafond en vloer. Het archief, het dossier/copycentrum, de open keuken en de bibliotheek bevinden zich in deze intieme besloten kern. De geïntegreerde wereldkaart, die de wand omvouwt, accentueert op een subtiele manier het internationale karakter van het werkgebied van de opdrachtgever. De kern is omgeven door een open ruimte met veel glazen wanden. Een gevlochten vinylvloer in aardse tinten verbindt het geheel. Het patroon van de vloer komt terug in folies op de glaswanden.

In het kantoor wordt zowel in de open ruimtes als in gesloten kantoren gewerkt. Er is ruimte om geconcentreerd en in teams te werken. Het totale kantoor omvat een receptie, wachtruimte, spreekkamers, enkele en dubbele advocatenkamers, workbenches in een grote open ruimte, een geïntegreerd dossier/copycenter en een grote multi-purposeruimte waarin keuken en bibliotheek zijn opgenomen.

<< December 2012 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31





Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >