Aanmelding DDA gestart


Aanmelding DDA gestart
22-04-2013 9:00

Vanaf afgelopen week is de aanmelding voor de jaarlijkse prijzen voor het beste Nederlands ontwerp, de Dutch Design Awards (DDA), geopend. Ontwerpers kunnen werk inzenden in de hoofdcategorieën Communicatie, Product en Ruimtelijk. Voor jong talent is er de stimuleringsprijs: de MINI Young Designer Award. 

Het meest veelbelovende ontwerp voor de toekomst wordt dit jaar voor het eerst bekroond met een Future Concept Award. Een internationale vakjury selecteert de winnaars en maakt deze tijdens de awardshow in oktober bekend. Uiteindelijk gaat één ontwerper met The Golden Eye, de prijs voor ‘het beste van het beste ontwerp’, naar huis.

Afgelopen jaar is de korte video Louis Vuitton I van Part of a Bigger Plan bekroond tot het beste van het beste ontwerp 2012 (The Golden Eye). Daarnaast was Borre Akkersdijk de grote winnaar van de MINI Young Designer Award en ontving typograaf Gerard Unger de BNO Piet Zwart Prijs van de beroepsorganisatie BNO en de DDA. Hotel The Exchange werd aangemerkt als de beste opdrachtgever. Vorig jaar werd met Future Concepts voor het eerst de spotlight gezet op de beste ontwerpen van de toekomst.

Ontwerpers, ontwerpbureaus en architecten kunnen tot en met 23 mei werk inzenden dat in de periode tussen 1 mei 2012 en 1 mei 2013 is gecreëerd. Dat kan kosteloos via de website van de organisatie. Tegelijkertijd scouten ook speciale selectiecommissies werk voor de hoofdcategorieën, Future Concepts en de MINI Young Designer Award.

De aanmeldingen worden beoordeeld door commissies bestaande uit professionals op het gebied van Nederlands ontwerp. Deze commissies selecteren de finalisten. Vervolgens worden de winnaars gekozen door een internationale jury, die aan de vooravond van de Dutch Design Week bij elkaar komt. 

<< April 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >