Dutch Design Awards uitgereikt


Dutch Design Awards uitgereikt
20-10-2013 8:30

Dit weekend zijn in het Eindhovense Klokgebouw de Dutch Design Awards uitgereikt. De jaarlijkse designprijzen werden verdeeld in de drie hoofdcategorieën ruimtelijk, communicatie en product. Grote winnaar is Iris van Herpen. De nog jonge modeontwerpster won met haar Voltage-collectie niet alleen in de subcategorie mode, maar sleepte ook de prestigieuze Golden Eye in de wacht.

Met de Golden Eye voor Voltage beloont de tienkoppige jury, onder voorzitterschap van Frits van Hout (Executive Vice President ASML), de nieuwe invulling die ontwerpster Iris van Herpen geeft aan het begrip mode. De jury toont zich onder de indruk van haar interdisciplinaire benadering en prijst haar streven naar samenwerking. ‘Van Herpen geeft met Voltage een doorkijk naar de toekomst van mode. Het is indrukwekkend om te zien hoe ze op zo’n jonge leeftijd als zoveel body aan haar werk weet te geven, zonder verlies van experiment en uitdaging. Met haar ontwerpen laat ze als geen ander zien wat er op dit moment in Nederland gebeurt.’

De MINI Young Designer Award, stimuleringsprijs voor jong talent, is dit jaar voor Femke Herregraven. De ontwerpster die grafisch ontwerp op journalistieke wijze inzet om de samenleving en de daarin aanwezige machtsstructuren te bevragen, wordt door de jury omschreven als een ‘subtiel en intelligent sociaal activiste die complexiteit niet schuwt en bovendien grondig en beheerst te werk gaat’.

Winnaars in andere categorieën zijn Museum De Fundatie - Bierman Henket architecten (ruimtelijk exterieur), Toren van Uitwierde - Onix (ruimtelijk interieur), Do Not Toch – Studio Moniker (communicatie motion), Rijksmuseum website - Fabrique (communicatie digitaal), Chanel No. 5 - Irma Boom (communicatie grafisch), Blocker-rolstoelremsysteem (product professioneel) – Life & Mobility Development, DesignLine HDTV – Philips/TP Vision (product consument), en Het verzameld breiwerk van Loes Veenstra uit de Tweede Carnissestraat - Christien Meindertsma (product vrije vormgeving).

De Future Concepts Award ging naar The Incredible Shrinking Man van Arne Hendriks, vanwege het radicaal andere perspectief dat de ontwerper geboden wordt. Heijmans ging naar huis met de Beste Opdrachtgever Award.

Textiel- en interieurontwerper Ulf Moritz ontving de BNO Piet Zwart Prijs uit handen van de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en Dutch Design Awards.

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >