'Dutch Design Week geslaagd'


'Dutch Design Week geslaagd'
28-10-2013 8:25

Dutch Design Week (DDW) kijkt terug op een zeer geslaagde twaalfde editie. Over negen dagen bezochten naar schatting 250.000 mensen het evenement. "Dankzij het werk van meer dan 2000 ontwerpers stemde de week ook inhoudelijk tot tevredenheid", aldus de organisatie van het evenement. 

Volgens DDW-directeur Martijn Paulen is er 'echt een positieve buzz ontstaan’. Met name in de weekends en op de zonovergoten dinsdag was het druk. Mede dankzij de tomeloze inzet van ambassadeurs Piet Hein Eek en Daan Roosegaarde was zowel voor de gevestigde als voor de kleinere locaties volop belangstelling.

De nieuwe invulling van het Klokgebouw werd positief ontvangen. De dit jaar ingevoerde passe-partout bleek geen belemmering voor publiek. Bezoekers maakten ook gretig gebruik van de dertig MINI Design Rides. Samen met een aantal gratis pendelbussen vervoerden ze naar schatting 10.000 personen per dag.

Vanuit de overtuiging dat gedurfd experiment en een doe-het-zelf-mentaliteit kunnen leiden tot antwoorden en oplossingen, liet DDW het publiek kennismaken met het design en de vormgevers van morgen. Dat gebeurde dit jaar onder het thema ‘Now future’, waaraan op veel verschillende manieren invulling werd gegeven. Onderzoek en samenwerking, zowel tussen ontwerpers onderling als interdisciplinair, waren opvallende trends.

De twaalfde editie bleek een dynamisch publieksevenement dat mede dankzij het weer verliep in een buitengewoon goede sfeer. DDW-directeur Martijn Paulen: "De lente hangt in de lucht. Ik ben enorm onder de indruk van wat we samen voor elkaar hebben gekregen. Het is fenomenaal, daar krijg ik kippenvel van. Waanzinnig."

<< October 2013 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >