Winnaars EeStairs Design Competition


Winnaars EeStairs Design Competition
25-02-2014 8:00

Architectuurstudenten uit Rusland en uit Tsjechië zijn uitgeroepen tot de winnaars van de eerste editie van de EeStairs Design Competition. Tal van inzendingen zijn ontvangen uit heel Europa, Azië en Amerika. Aan de hand van de beoordeling van een deskundige jury en een openbare stemming zijn de winnaars bepaald.

 

Iury Tiguntsev uit Rusland, is met zijn design ‘Urban Ladder’ de winnaar van de Custom Design categorie, terwijl Petra Musilová uit Tsjechië won in de Standard Design categorie met haar ‘Kuspokuse’ trap.

 

 “Het doel van de EeStairs Competition is om de volgende generatie van architecten en designers te inspireren en hen aan te moedigen om bijzondere en vernieuwende, maar tevens ook praktische ontwerpen te ontwikkelen”, legt Cornelis van Vlastuin, Creative Director van EeStairs, uit.“De winnaars van de wedstrijd hadden sterke concurrentie. De kwaliteit van de ingezonden ontwerpen was buitengewoon. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat de winnaars en andere deelnemers in de toekomst nog meer gaan ontwerpen!”

 

Iury Tigunstev, student Architectuur, is de ontwerper van de ‘Urban Ladder’. Dit project combineert een trap met een zeer praktische afgeschuinde looplijn die gebruikt kan worden wanneer treden niet geschikt zijn. Dit ontwerp is zowel elegant als erg goed uitgedacht. Beton, metaal en glas zijn samengebracht in deze lichte en ergonomische trap. Hét bewijs dat een minimaal ontwerp mooi en luxe kan zijn.

Tigunstev: “Ik hoorde van de wedstrijd terwijl ik op zoek was naar een design-trappenbedrijf voor mijn vader, omdat hij een huis aan het bouwen is. Na het lezen van positieve verhalen over EeStairs bezocht ik hun website, waar ik las over de Design Competition. Ik besloot mijn ontwerp in te sturen. Ik was verbaasd om mijn ontwerp tussen de laatste drie ontwerpen in de Custom Design categorie te zien. Dit is al een geweldige prestatie, maar om de categorie te winnen is fantastisch, ik ben zeer tevreden!”

 

Musilová is bezig met het afronden van haar Master in Architectuur en Stedenbouw. Zij had zich gericht op het creëren van een aantal gestandaardiseerde elementen van een trap welke op verschillende manieren samengebracht kunnen worden. Zo ontstaan individuele ontwerpen. Net zoals een puzzel kunnen de elementen van deze trap in elkaar worden gepuzzeld. Ofwel ‘Kus-po-Kuse’, Tsjechisch voor ‘stuk-voor-stuk’. Een slim ontwerp dat een op maat gemaakt eindproduct biedt.

Musilová: “Ik ben ontzettend blij om de Standard Design categorie te winnen! Na een e-mail van mijn universiteit over de wedstrijd heb ik mijn ontwerp ingezonden. Ik keek goed naar de categorieën en besloot om een standaard ontwerp te ontwikkelen, omdat ik geniet van het maken van dingen die zowel mooi als functioneel zijn. Een Kuspokuse-trap combineert beide elementen. Ik had niet verwacht dat mijn ontwerp het zo goed zou doen!”

 

Van Vlastuin: “De winnende ontwerpen zijn perfecte voorbeelden van wat we verwachten van zowel een Custom Design als een Standard Design. Tigunstev’s Urban Ladder is op maat gemaakt en voldoet aan de behoeften van de gebruikers. De wenteltrap, gekenmerkt door de licht stijgende looplijn, is daarom perfect voor een openbare omgeving. Musilová heeft ook duidelijk aangetoond wat verwacht wordt van een Standard Design. De Kuspokuse-trap kan door de mogelijkheden met de standaard onderdelen  gemakkelijk worden aangepast, waardoor er toch een unieke designtrap kan worden geleverd”, vult Vlastuin aan.

Beide winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het hoofdkantoor van EeStairs in Barneveld. Hier nemen zij hun prijs, een geldbedrag van 2.000 euro, in ontvangst. Aansluitend krijgen zij een rondleiding in de productiehal van de trappenfabrikant. “We hopen dat de wedstrijd en de rondleiding van onschatbare waarde zijn voor de twee winnaars. Wij willen hen hiermee een kijkje in de EeStairs keuken geven en we kunnen tevens de nauwgezette processen laten zien, die van toepassing zijn bij het tot leven brengen van ontwerpen”, legt Van Vlastuin uit.

<< February 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >