Volvo partner Dutch Design Week


Volvo partner Dutch Design Week
16-06-2014 8:30

Volvo Cars Nederland wordt met onmiddellijke ingang de nieuwe automotive partner van Dutch Design Week (DDW). Begin deze maand ondertekenden beide partijen een overeenkomst waarin dat werd vastgelegd. Volvo intensiveert daarmee de ondersteuning van jong ontwerptalent en verzorgt tijdens het evenement de gratis taxiservice ‘Design Rides’.

Volvo en DDW gaan het partnerschap aan voor de duur van ten minste een jaar. Arthur van Es, Directeur Marketing Volvo Cars Nederland: "Voor ons is de samenwerking met Dutch Design Week een logische keuze. Design hoort onlosmakelijk bij Volvo: het zit in ons DNA. Dat brengen we tijdens het evenement graag naar voren."

In de overeenkomst staat de ondersteuning van talent centraal. In oktober wordt ontwerpers een podium geboden in het centraal gelegen Klokgebouw. Ook manifesteert het automerk zich met de Volvo Design Challenge, een ontwerpwedstrijd die jonge designers uitdaagt zich te laten inspireren door het thema ‘Design Moves Us’. Het verkennen van nieuwe vormen van mobiliteit sluit aan bij DDW’s toenemende oriëntatie op design als bron van oplossingen van sociaal-maatschappelijke vraagstukken.

De nieuwe partner verzorgt tijdens DDW ook gratis taxiritten, beter bekend als Design Rides. Op dit moment onderzoeken beide partijen hoe het concept van deze populaire publieksservice – waarbij de daken van de auto’s worden ingezet als rijdend podium – nog voor de komende editie kan worden verbeterd.

De Dutch Design Week wordt van 18 tot en met 26 oktober gehouden in Eindhoven.

<< June 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >