Finalisten Dutch Design Awards bekend


Finalisten Dutch Design Awards bekend
25-06-2014 8:30

De finalisten voor de twaalfde Dutch Design Awards (DDA) zijn bekend. Een commissie van onafhankelijke experts kwam deze week tot een shortlist van 25 finalisten in zes categorieën. De winnaars worden op zaterdag 18 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week.

DDA reikt dit jaar prijzen uit in de categorieën Fashion, Product, Habitat, Communication, Service & Systems en Design Research. In totaal bestaat de shortlist uit 25 genomineerden

Dashilar Flagship Store (Sander Wassink), Rescue Tip-Board (Spark design & innovation), Electrified (VANMOOF), Keystones (Minale-Maeda) en Paper Pathfinder (Marijn van Oosten) zijn de genomineerden voor Product. In deze categorie signaleert de commissie dat onderzoek en technologie steeds belangrijker zijn in het ontwerpproces. Natuur en ecologie vormen een centraal thema onder de inzendingen.

Indigo Cascade (Ernst van der Hoeven), Rotterdam Centraal (Benthem Crouwel Architects, West 8 e.v.a), Cousins (Gabriel Lester), 3D Print Canal house (DUS Architects), De Ceuvel (Jeroen Apers e.v.a) zijn genomineerden voor Habitat. In deze categorie geven ontwerpers blijk van een sterk idealistische inslag. Daarbij richten ze zich op het ontwikkelen van nieuwe perspectieven en zijn ze vaak de verbindende factor tussen betrokken partijen.

De commissie van DDA, dat jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving toont en beloont, kwam tot deze shortlist na beoordeling van in totaal ruim 250 aanmeldingen. Een internationale vakjury wijst de winnaar aan in elk van de 6 categorieën en reikt de prijzen uit tijdens Dutch Design Week. Het werk van alle finalisten is dan te zien in een negendaagse overzichtsexpositie.

www.dutchdesignawards.nl
 

<< June 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >