Eerste Herengracht Industrieprijs wordt uitgereikt


Eerste Herengracht Industrieprijs wordt uitgereikt
25-06-2014 9:12

Aanstaande vrijdag is het zover. Dan wordt voor de eerste maal de Herengracht Industrieprijs uitgereikt. Met enige goede wil kan de prijs worden beschouwd als opvolger van de Lensvelt Architect Interieurprijs: ook bij de nieuwe prijs speelt de (aan de Herengracht gevestigde) inrichter Lensvelt een belangrijke rol.

De H.I.P. (Herengracht Industrie Prijs) is een award die de industrie uitreikt aan een architect of interieurarchitect voor een in Nederland gerealiseerd project. Het idee voor de prijs is ontstaan bij een aantal Scandinavische fabrikanten van interieurproducten. Vervolgens werd het idee in de zogenoemde 'Lensvelt HUB' aan de Herengracht in Amsterdam verder uitgewerkt.

"H.I.P. wil een schouderklop geven aan de architect en de interieurarchitect die én hoogwaardige projecten realiseert én die loyaal is aan de industrie", stellen de initiatiefnemers van de nieuwe prijs.

De jury wordt gevormd door professionele afgevaardigden van de participanten alsmede Adri Vlasblom (Elle Decoration),Arjen Ribbens (NRC) en Jeroen Junte (de Volkskrant). Zij zullen letten op authenticiteit, originaliteit, esthetiek, vernieuwing, budget en loyaliteit.

De prijs wordt aanstaande vrijdag 27 juni uitgereikt en bestaat uit een geldbedrag van 2.500 euro en een spectaculaire door de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout ontworpen trofee. Het project dat een eervolle vermelding krijgt, mag kosteloos een eigen project laten fotograferen door Peter Baas Fotografie.

In totaal zijn twintig projecten genomineerd (zie foto), waaronder de Nuclear Summit in Den Haag, het hoofdkantoor van Lely in Maassluis, Apollo House in Amsterdam en het NHOW in Rotterdam.

De prijs wordt ondersteund door onder meer Vola, Fritz Hansen, Louis Poulsen, Desso, Modular, Kvadrat en Lensvelt.

www.herengrachtindustrieprijs.nl

<< June 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >