Ontwerp King George naar finale retailprijs


Ontwerp King George naar finale retailprijs
21-08-2014 16:35

Creatief bureau King George is genomineerd voor de Retail Interior News Award 2014, een initiatief van World Interior News, met de winkel Concept Fashion Store Lochristi. Uit meer dan zeshonderd inzendingen kwam het winkelontwerp van King George voor Concept Fashion Store Lochristi op de shortlist van zeven finalisten terecht, samen met onder andere Max Mara in Milaan, Oscar De la Renta in Londen en Galeries Lafayette in Beijing.

De winnaar wordt op 30 oktober 2014 bekendgemaakt tijdens de awardceremonie in de prestigieuze Saatchi Gallery in Londen.De vestiging van kledingwinkel Concept Fashion Store in Lochristi is ingericht als eerbetoon aan het rijke bloementeeltverleden van de stad. “We durven te zeggen dat we een uniek en ongezien belevings- en retailconcept hebben neergezet, compleet met echte serres, een verticale tuin van 8 meter hoog en een boom van eeuwenhout die tot aan het dak van de tweede verdieping reikt. De barista-koffiebar met hippe Scandinavische salonmeubels maakt de beleving compleet: de winkelbezoeker kan er in alle rust van een perfecte cappuccino nippen”, vertelt Nicolas Block van King George.De jury van Retail Interior Awards was onder de indruk van het verhaal achter de winkel én de vertaling ervan naar de winkelbeleving.

King George staat al langer in voor het interieurontwerp van de vestigingen van Concept Fashion Store en werkt momenteel aan de (her)inrichting van de zevende winkel voor de keten. Elke Concept Fashion Store krijgt een eigen thema mee.

“We geloven dat de consument niet meer puur voor de producten gaat winkelen, maar ook wil verrast worden. Enkel zo kunnen real-life winkels het opnemen tegen internetshoppen. Lochristi is van oudsher een stad van bloemenkwekers, dus vonden we het fijn om dat te vertalen in het winkelinterieur. Iedereen die de shop bezoekt, begrijpt meteen waarover het gaat”, aldus Block.En dat ging niet onopgemerkt voorbij aan de jury van World Interior News. Tussen de meer dan zeshonderd inschrijvingen sprong Concept Fashion Store Lochristi eruit en King George kreeg, na drie tussenrondes te hebben overleefd, prompt een uitnodiging in de bus voor de award ceremony die op 30 oktober plaatsvindt in de prestigieuze Saatchi Gallery in Londen. “We staan op de shortlist en kijken reikhalzend uit naar de prijsuitreiking. Fingers crossed!”, klinkt het.

Klik hier voor meer informatie.

<< August 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >