Finalisten Young Designer Award bekend


Finalisten Young Designer Award bekend
05-09-2014 8:14

Modeontwerpster Liselore Frowijn, industrieel ontwerper Dave Hakkens en animator Niels Hoebers zijn dit jaar de kanshebbers voor de Young Designer Award. De winnaar wordt zaterdag 18 oktober bekendgemaakt tijdens Dutch Design Week in Eindhoven.

Dutch Design Awards (DDA) toont en beloont jaarlijks het beste op het gebied van Nederlandse vormgeving. De Young Designer Award is de speciale stimuleringsprijs voor jong talent. Uit in totaal 30 inzendingen selecteerde de commissie (onder voorzitterschap van Saskia van Stein, Bureau Europa) drie finalisten: modeontwerper Liselore Frowijn, industrieel ontwerper Dave Hakkens en animator Niels Hoebers. Zie voor meer informatie de bijlage. 

Volgens de selectiecommissie laten de opvallend diverse inzendingen zien dat jonge Nederlandse ontwerpers steeds communicatiever worden. Ze zoeken actief de samenwerking met anderen en geven blijk van een herwaardering van esthetiek. Het visuele aspect van hun creaties voert de boventoon, ten faveure van politieke statements. Ook voor het maakproces is in toenemende mate aandacht.

Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

www.dutchdesignawards.nl

<< September 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >