Succesvolle Dutch Design Week


Succesvolle Dutch Design Week
27-10-2014 8:30

Dutch Design Week (DDW) kijkt terug op een geslaagde dertiende editie. Ondanks het herfstweer verliep het negendaagse evenement volgens de organisatie in een optimistische sfeer. Naar schatting bezochten ruim 250.000 mensen de DDW.

Onder de vlag van het thema UP toonde het programma werk van gerenommeerde ontwerpers, maar bood het ook veel ruimte voor jong talent en het experiment. "Mede dankzij de aandacht van een groot aantal professionals uit de designwereld, het bedrijfsleven en de mediapartners bewees het evenement zijn functie als internationaal podium voor design", aldus een woordvoerder. "Met name de weekenden waren drukbezocht."

De DDW-ambassadeurs leverden ook dit jaar een belangrijke bijdrage aan de week. Kunstenaar Arne Hendriks speelde een actieve rol en gaf met de projecten ‘FATberg’ en ‘Age of Wonderland’ blijk van een sterk maatschappelijk engagement. Scholten & Baijings droeg inhoudelijk bij met de expositie ‘Design in Full Colour’ en inspireerde 150 jonge designers tijdens een geslaagde collegetour in het Klokgebouw.

Er was dit jaar veel aandacht voor nieuw gebruik van bestaande grondstoffen en materiaalonderzoek. Opvallend vaak gebeurde dat in samenwerking, veelal in (tijdelijke) collectieven. Een hoofdrol was weggelegd voor social design, een stroming die duurzame alternatieven biedt voor tal van aspecten in onze samenleving. Martijn Paulen, directeur Dutch Design Week: "Tijdens DDW blijkt de drang van ontwerpers om samen de wereld beter maken door te werken in andere configuraties. Ontwerpers, maar ook wetenschappers, kunstenaars, uitvinders, studenten en andere creatieven hebben ideeën en oplossingen voor de uitdagingen van vandaag. Dat hebben ze de afgelopen week opnieuw bewezen. Dat stemt zeer optimistisch."

Nog veel meer dan voorgaande jaren waren zakelijke rondleidingen een onderdeel van het business pakket, naast een uitgebreid programma van onder meer lezingen, seminars, workshops, netwerkbijeenkomsten en talkshows. Daarin werden persoonlijke contacten en inhoudelijke verbindingen voor de toekomst gelegd tussen creatieven, bedrijfsleven, maakindustrie, kennisinstellingen en overheden. Nieuw dit jaar was ABN AMRO | DDW Business Lounge op het Ketelhuisplein, dat fungeerde als startpunt van zakelijke rondleidingen en ontmoetingsplek voor kennisuitwisseling en netwerken. Het bedrijfsleven, waaronder Volvo, Philips, ABN AMRO, Eneco en Vlisco, verbonden hun relaties letterlijk aan de designwereld.

www.ddw.nl

Deel op Social Media

<< October 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >