Genomineerden New Material Award te zien


Genomineerden New Material Award te zien
12-11-2014 8:30

Vanaf 20 november 2014 presenteert Het Nieuwe Instituut het werk van zestien ontwerpers, kunstenaars en architecten die genomineerd zijn voor de New Material Award. De New Material Award daagt kunstenaars, vormgevers en architecten uit om ontwerpen te presenteren die nieuwe materialen of vernieuwende technieken toepassen die bijdragen aan een betere en duurzame samenleving.

De prijs kent twee onderscheidingen: de New Material Award met een geldbedrag van 15.000 euro voor een eindproduct en de New Material Fellow, die door Het Nieuwe Instituut gedurende een periode van maximaal zes maanden wordt  ondersteund om zijn of haar idee verder uit te werken en onderzoek te doen. Uit de 82 inzendingen selecteerde een commissie van deskundigen zestien ideeën en ontwerpen. Op 20 november maakt een vakjury de twee winnende ontwerpen bekend tijdens de feestelijke uitreiking en opening van de tentoonstelling in Rotterdam.

De New Material Award is een samenwerking tussen Stichting DOEN, het Materiaalfonds en Het Nieuwe Instituut. Zij zien voor kunstenaars, ontwerpers en architecten een belangrijke rol weggelegd om nieuwe ontwikkelingen in de samenleving in gang te zetten en een antwoord te geven op actuele en urgente vraagstukken. De prijs richt zich op het snijvlak van wetenschap, vormgeving, kunst en techniek. Ze wil deelnemers uitdagen om over de grenzen van het eigen vakgebied heen naar oplossingen voor de toekomst te zoeken. Dat streven is terug te zien in de inzendingen die een grote verscheidenheid aan innovatieve oplossingen laten zien, waarin functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid hand in hand gaan.

De jury bestaat uit Ingrid Zeegers (hoofd Sustainable Business Development C&A Europe), Dirk van der Kooij (ontwerper bij Studio Dirk Vander Kooij) en Pieter Keune (oprichter tijdschrif kM, docent aan de AHK-Reinwardt) en staat onder onafhankelijk voorzitterschap van Edo Dijksterhuis (kunstcriticus en publicist).

www.hetnieuweinstituut.nl

Deel op Social Media 

<< November 2014 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >