Tweede Kamerleden op DDW


Tweede Kamerleden op DDW
21-10-2015 8:30

Een delegatie kamerleden uit de vaste kamercommissies Economische Zaken en OCW uit de Tweede Kamer bracht op 19 oktober een werkbezoek aan de topsector creatieve industrie. Het werkbezoek vond plaats tijdens Dutch Design Week in Eindhoven. Centraal stond de ambitie om ‘Nederland de meest creatieve economie van Europa te maken’ en de vraag hoe creatieve ondernemers, kennisinstellingen en overheid hier samen voor kunnen zorgen.  

Tijdens het bezoek gaven Rob van Gijzel, Burgemeester van Eindhoven, Jeroen van Erp, voorzitter van de Dutch Creative Council,  en Martijn Paulen, directeur van Dutch Design Week hun visie op het belang van de creatieve industrie voor Nederland en Brainport Eindhoven. Creatieve ondernemers, ontwerpers en onderzoekers gaven de Tweede Kamerleden korte presentaties en demonstraties en gingen met hen in gesprek. De Kamerleden bezochten daarnaast innovatieve onderzoeks- en ontwerpprojecten van de drie technische universiteiten en de Graduation Show van Design Academy Eindhoven.

Het bezoek vond plaats tijdens de Dutch Design Week, waar ieder jaar meer dan 2400 ontwerpers zichzelf presenteren aan zo’n 260.000 bezoekers uit binnen en buitenland. Dutch Design Week bedient een groot publiek van vakspecialisten, tot breed geïnteresseerde bezoekers die op de meer dan 400 evenementen en 100 locaties een kijkje kunnen nemen in hoe onze wereld er morgen uit ziet. "DDW hoort tot de absolute wereldtop van designevenementen en biedt behalve een podium voor innovatie ook zicht op de processen, cross-overs en talenten die de innovaties mogelijk maken."

De creatieve industrie werkt hard aan nieuwe publiek-private onderzoekprogramma’s, innovatieprojecten en netwerken met de creatieve industrie. "Creativiteit en ondernemerschap kunnen volgens de creatieve sectoren nog verder worden versterkt via strategische events in Nederland en het buitenland. Deze ‘21st centrury skills’ dienen stevig verankerd worden in het onderwijs, bij bedrijven en overheden. Advies en risicokapitaal voor creatieve start-ups bij de opschaling van hun product of dienst zijn hard nodig. Andere speerpunten zijn het actief betrekken van de creatieve industrie bij het oplossen van maatschappelijke doelstellingen. Hiervoor zijn gezonde concurrentie, maatwerk per creatieve (sub)discipline en goede samenwerking met opdrachtgevers belangrijke randvoorwaarden."

www.ddw.nl

Deel op Social Media 


 

<< October 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >