Submarine Chanel spekkoper Dutch Design Awards


Submarine Chanel spekkoper Dutch Design Awards
27-10-2015 11:11

Dit weekend zijn in de Effenaar in Eindhoven de jaarlijkse Dutch Design Awards uitgereikt. Grote winnaar werd Submarine Channel: het bureau won met Refugee Republic de Future Award en sleepte ook de prijs in de categorie Communication in de wacht. Er werden Awards toegekend in zes categorieën. Daarnaast waren er speciale prijzen voor jong talent (Young Designer Award), de beste opdrachtgever (Best Client Award) en de publieksprijs (Frame Public Award).

Refugee Republic is een interactieve online documentaire over het dagelijks leven in het Syrische vluchtelingenkamp Domiz in Noord-Irak.Tekeningen, foto’s, film, geluid en tekst portretteren zowel de vluchtelingen als hun (tijdelijke) wereld. Met de Future Award (prijs voor het meest belovende ontwerp voor de toekomst) beloont de internationale jury onder voorzitterschap van Frank Houben (Global Brand Director KLM) een relevant project over een actueel thema met een duidelijk maatschappelijk nut.

Winnaars in de andere categorieën zijn Van Gogh Multimediatour van Fabrique (Service & Systems), Mortal Cities & Forgotten Monuments van Arna Mackic (Design Research), Pani Ambachtsschool van Schilderscholte Architecten (Habitat), Postsorteerhulpmiddel van FLEX/the Innovation Lab (Product) en Najaarscollectie 2015 van Lucas Ossendrijver/Lanvin (Fashion).

Ontwerpster Teresa van Dongen ontving de speciale stimuleringsprijs voor jong talent, de Young Designer Award. Eindhoven365 kwam als beste opdrachtgever uit de bus en werd bekroond met de Best Client Award. De jaarlijkse publieksprijs (Frame Public Award) ging naar Ambulance Drone van Alec Momont.

Dutch Design Awards zijn internationaal gerenommeerde prijzen voor het beste ontwerp van Nederland. De prijsuitreiking, een tentoonstelling met het werk van alle finalisten tijdens Dutch Design Week en de uitgave van het Dutch Design Jaarboek (in samenwerking met nai010 uitgevers) vormen samen een platform voor Dutch design in de volle breedte.

www.ddw.nl

Deel op Social Media 

 

www.dutchdesignawards.nl

<< October 2015 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >