Overheidsgeld voor Dutch Design Week


Overheidsgeld voor Dutch Design Week
21-09-2016 8:31

Gisteren publiceerde het kabinet de Miljoennennota 2017, met daarin ook de Cultuurnota 2017 - 2020. Hierin wordt 10 miljoen extra ter beschikking gesteld voor cultuur. Dutch Design Week is genoemd als één van de partijen die door deze extra financiële impuls op steun van het rijk kan rekenen. Vanuit de begroting OCW wordt jaarlijks 400.000 euro in de periode 2017–2020 beschikbaar gesteld als bijdrage aan Dutch Design Week.

Dutch Design Foundation, de organisatie achter Dutch Design Week (DDW), is verheugd met het nieuws. Voor de stichting betekent dit dat de inzet van de Nederlandse creatieve industrie en ontwerpers - om een waardevolle culturele en economische bijdrage te leveren aan onze samenleving – op waarde wordt geschat. De stichting beschouwt de toezegging als het resultaat van de inspanning die ontwerpers en creatieven ieder jaar opnieuw leveren. De brede steun binnen de Kamercommissie OCW is volgens directeur Martijn Paulen tevens een belangrijke erkenning van de week als nationaal platform: "DDW is weliswaar sterk geworteld in designstad Eindhoven, maar heeft inmiddels grote betekenis voor het hele land, met een aanzienlijke internationale impact."

Met de financiële steun van het rijk wil Dutch Design Foundation de positie van Nederlands ontwerp en creatief ondernemerschap in de wereld verder versterken. DDW wil daartoe juist investeren in deelnemers om hùn positie te versterken. Tevens heeft de stichting als doel het culturele en economische ontwerpklimaat verder te verbeteren en jong talent te ondersteunen. 

Dutch Design Week is uitgegroeid van een initiatief van ontwerpers tot het grootste design evenement van Noord Europa. Elk jaar in oktober brengt Dutch Design Week de ontwerpwereld, het bedrijfsleven en de industrie bij elkaar in Eindhoven. Zij doen er inspiratie op, wisselen nieuwe ideeën uit en bevragen elkaar over de toekomst onder het toeziend oog van de internationale pers en honderdduizenden bezoekers.

Het thema van de vijftiende editie, van 22 t/m 30 oktober 2016, is ‘The making of’. Daarmee staat het jubileumjaar in het teken van het maakproces en de makers. Naar schatting 2.500 ontwerpers tonen hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft.

www.ddw.nl

Deel op Social Media 
 

<< September 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >