Lancering World Design Weeks Network op DDW


Lancering World Design Weeks Network op DDW
24-10-2016 8:30

Na 2 jaar van voorbereiding vond tijdens Dutch Design Week in Eindhoven -  die momenteel plaatsvindt - de officiële lancering plaats van het World Design Weeks Network (WDWN). Negen initiatiefnemers ondertekenden gedurende een speciale bijeenkomst de oprichtingsdocumenten waarmee een invulling wordt gegeven aan het programma en de communicatie voor de komende 3 jaar. 

Wereldwijd vinden jaarlijks meer dan honderd designweken plaats. Via het World Design Weeks Network (WDWN) willen organisatoren achter deze evenementen de samenwerking intensiveren om de kwaliteit en de inhoud van het aanbod te waarborgen. Belangrijke doelen zijn het versterken van de creatieve economie in het algemeen, en het ondersteunen van jong en nieuw talent in het bijzonder. 

Dutch Design Foundation (de organisatie achter Dutch Design Week) is één van de oprichters. De stichting vormt het bestuur van WDWN samen met de designweken van Barcelona, Beijing, Helsinki, Mexico, San Francisco, Seoul, Tokyo en Toronto. Het hoofdkantoor is gevestigd in Helsinki (Finland). Inmiddels hebben vijfendertig partijen van over de hele wereld zich aangemeld voor een lidmaatschap. 

Na bijeenkomsten in Milaan (april 2015, 2016) en Tokyo (november 2014, 2015) vond de officiële lancering van WDWN plaats tijdens de vijftiende editie van Dutch Design Week. Gedurende een speciale bijeenkomst op zaterdag 22 oktober bij Piet Hein Eek ondertekenden negen initiatiefnemers de oprichtingsdocumenten waarmee een invulling wordt gegeven aan het programma en de communicatie voor de komende drie jaar. 

DDW vindt momenteel plaats in Eindhoven. Negen dagen lang presenteren 2.500 nationale en internationale ontwerpers hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft. Met het thema ‘The making of’ brengt het evenement dit jaar een ode aan de makers en het maakproces. Op speciaal verzoek van de deelnemers gaat er dit jubileumjaar extra veel aandacht uit naar netwerkverbreding. Het evenement duurt nog tot en met 30 oktober.

www.ddw.nl

Deel op Social Media 

<< October 2016 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >