Aanbesteding loopt uit op rechtzaak


Aanbesteding loopt uit op rechtzaak
26-07-2017 8:30

De Rijksaanbesteding circulair kantoormeubilair loopt uit op een rechtszaak. Drentea uit Emmen heeft een kort geding aangespannen naar aanleiding van de voorlopige gunning van de omvangrijke opdracht aan Gispen en Rohde & Grahl. Beide bedrijven zouden niet voldoen aan de eisen op het gebied van duurzaam hout. 

Eerder dit voorjaar maakte Rijkswaterstaat bekend een aanbestedingsprocedure te starten met het oog op de circulaire inrichting van honderdduizend werkplekken voor rijksambtenaren voor de komende 10 jaar. Begin deze maand werd de opdracht voorlopig gegund aan Gispen en Rohde & Grahl. Maar nu is er dus een probleem ontstaan. Eerder werd al bekend via het dagblad FD dat de aanbestedende partij - Rijkswaterstaat - een onderzoek instelde naar de certificering van beide bedrijven met betrekking tot het gebruik van duurzaam hout. En nu komt het dus tot een rechtzaak.

De rechtzaak wordt aangespannen door Drentea, één van de partijen die bij de voorlopige gunning aan het kortste eind trokken. De reden voor de stap is volgens Drentea-directeur Bert Top dat Rijkswaterstaat onlangs herhaalde verzoeken geen toelichting wilde geven op de voorlopige gunning. "Ik heb Rijkswaterstaat drie keer om uitleg gevraagd, maar ik krijg geen antwoord", zegt hij tegen het FD.

De definitieve gunning stond gepland voor 24 juli, maar is nu opgeschort tot oktober.

www.rws.nl
 

Deel op Social Media<< July 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >