DDW wordt circulairder


DDW wordt circulairder
16-10-2017 8:30

De Dutch Design Week (DDW) staat weer voor de deur. Het evenement wordt gehouden van 21 tot en met 29 oktober in Eindhoven. Circulariteit neemt er een steeds belangrijke plaats in, zo meldt de organisatie. de komende jaren wordt dit alleen maar 'erger'.

Dutch Design Foundation (DDF) gaat samen met New Horizon en hun nieuwe Urban Mining Collective, dat bruikbare materialen en grondstoffen uit gebouwen haalt, voor een duurzamere DDW. Samen streven de organisaties naar meer aandacht voor circulair bouwen en CO2-neutraliteit.
 
Al tijdens de aanstaande Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven wordt de nieuwe samenwerking concreet: het Urban Mining Collective levert alle wanden en frames voor het (tijdelijke) People’s Pavilion. Volgend jaar gaat de samenwerking een paar stappen verder. Het streven is om dan alle voor DDW en haar deelnemers benodigde materialen uit urban mining te halen en na DDW weer her te gebruiken via de partners van het Urban Mining Collective. Op die manier werken DDF en New Horizon samen aan een circulaire DDW.

Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation: “We delen dezelfde mentaliteit: we herkennen bij New Horizon het oplossingsgerichte denken, de eigenzinnigheid, het niet denken in hiërarchische barrières, het onconventionele. De bereidheid die spreekt uit het Urban Mining Collective, opgericht om stakeholders serieus te nemen en te betrekken in de oplossing en het creatieproces, kun je zien als een goede design approach.”

Michel Baars, CEO New Horizon vult aan: “Precies om die reden is Dutch Design Week een prachtig podium voor ons. Circulaire oplossingen vragen om creativiteit, andere invalshoeken en toepassingsvormen, om experimenten én beproefde methoden. Wij willen mensen verleiden tot een circulaire economie en design is daarbij cruciaal. Omdat het circulaire gedachtengoed zoveel kansen biedt maar nog onvoldoende is ingeburgerd, schenken wij en DDF hier de komende jaren aandacht aan. Daarbij wil DDW de milieubelasting die het evenement met zich meebrengt minimaliseren. Een van de oplossingen is de komende jaren circulaire materialen toe te passen. Wij helpen daarbij.”

Midden op het Ketelhuisplein staat tijdens de aanstaande DDW het People’s Pavilion: de centrale ontmoetingsplek voor creatieve denkers en doeners uit de hele wereld met een vol programma van lezingen en debatten. De ontwerpers Overtreders W en bureau SLA hebben het paviljoen bedacht en gemaakt met 100% geleende materialen. Van leveranciers en producenten, maar ook van bewoners uit Eindhoven. Heipalen, houten balken, gevelelementen, glazen dak, plastic bekleding: alles is voor negen dagen geleend en wordt na afloop van de DDW weer heel en ongeschonden teruggegeven aan de eigenaren. Het People's Pavilion laat een nieuwe toekomst voor duurzaam en circulair bouwen zien.

www.ddw.nl


Deel op Social Media<< October 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >