Coating on Demand: nieuwe service voor architecten


Coating on Demand: nieuwe service voor architecten
29-03-2018 8:45

Coating on Demand (CoD), de nieuwe service van AGC, stelt architecten in staat om unieke glasproducten te ontwikkelen die exact op hun ontwerpeisen zijn toegesneden en los van de standaard productenreeks worden vervaardigd.

Dat beweert AGC over de nieuwe service, die mogelijk wordt gemaakt dankzij software voor virtual prototyping, waarmee een levensechte weergave van gecoat glas in de toegepaste omgeving en onder diverse klimaatomstandigheden wordt gerealiseerd op basis van alle fysische parameters van de beglazing.

Ongestoord experimenteren
De technische specificaties en optische eigenschappen worden afzonderlijk gedefinieerd. Architecten kunnen ongestoord experimenteren, spelen met lichtdoorlaat, reflectie en kleuren om uiteindelijk uit te komen op de perfecte configuratie voor hun project. Zodra alle technische eigenschappen en esthetische kenmerken zijn geselecteerd, wordt er een haalbaarheidscontrole uitgevoerd, op basis waarvan de configuratie wordt geoptimaliseerd. Dit alles gebeurt gedurende een eendaagse sessie bij AGC Interpane in Plattling, Duitsland. De eerste daadwerkelijke glasmonsters worden vervolgens diezelfde middag nog vervaardigd.

Behalve coatings op maat biedt CoD nog een ander belangrijk voordeel: de tijd die architecten kwijt zijn om een echt nieuw product te definiëren, is slechts één dag. "Het eindresultaat is een uniek product dat de architect kan verwerken in een iconisch ontwerp, want één ding is zeker: AGC Interpane zal dezelfde configuratie in geen enkel ander gebouw waar ook ter wereld toepassen", aldus AGC.Ambitieuze projecten
“Gebouwen met gevels van glas die met Coating on Demand zijn gecreëerd, zijn net als auto's die zijn behandeld met een unieke lakkleur die voor niemand anders ter wereld beschikbaar is. Onze service is gericht op ambitieuze projecten van 's werelds toonaangevende architectenbureau's, op maat gemaakt door AGC”, aldus Gregor Ranner, algemeen directeur van Interpane Plattling en Laufenförde.

www.agcnederland.nl

 

Deel op Social Media
<< March 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >