Nominaties HIP 2018 bekend


Nominaties HIP 2018 bekend
15-05-2018 9:23

Een recordaantal van 239 inzenders heeft dit jaar een poging gedaan om de Herengracht Industrie Prijs 2018 te winnen. Inmiddels heeft de jury na een zorgvuldige selectieprocedure het aantal kanshebbers weten terug te brengen naar vijf genomineerde projecten.

Verheugd over de hoge kwaliteit en variatie heeft de jury bij het maken van haar keuze binnen het thema loyaliteit aan kwaliteit met name gelet op drie hoofdpunten: de conceptuele helderheid (waarin een zekere radicaliteit werd gewaardeerd), het spanningsveld tussen architectuur en interieur (en de uiting daarvan in integraal vakmanschap) en de mate waarin verschillende disciplines samen tot een spannend eindresultaat zijn gekomen (Gesamtkunstwerk).

De vijf genomineerden zijn:

- Museum Voorlinden (Kraaijvanger Architects). "Prachtig voorbeeld van verregaande integratie van ontwerpdisciplines zoals architectuur, landschapsontwerp en kunst, niet alleen in de ruimtelijke organisatie van het landgoed, maar ook in het museum zelf."


- Ontvangstpaviljoen Steenfabriek Vogelensangh (Bedaux de Brouwer Architecten). "De ambachtelijke en esthetische dominantie van één materiaal (baksteen) resulteert in een fijnzinnig gedetailleerd totaalkunstwerk in klassieke zin met hoge verblijfskwaliteit."


- Aula begraafplaats Zoom- en Zegestede (pole-productions). "Deze herontwikkeling van een wat grauwe aula uit de jaren ‘70 benut de oorspronkelijke structuur optimaal en maakt tegelijkertijd (mentaal) ruimte voor rouwbeleving door terughoudende materiaalkeuze en subtiel gebruik van licht."


- Matryoshka House (Shift architecture urbanism & Makina). "Een beperkt aantal slimme en radicale bouwkundige ingrepen maken van een gewoon rijtjeshuis twee spannende appartementen van hoge ruimtelijke kwaliteit."


- Blaak House (V8 architects). "Deze ingrijpende renovatie van een Rijksmonument getuigt in alle opzichten van vakmanschap. De toepassing van rijke materialen en nieuw ontworpen ornamenten leidt tot eigentijdse grandeur."


Op donderdag 14 juni wordt de Herengracht Industrie Prijs 2018 in Amsterdam uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 2500 euro en een spectaculaire, door de Nederlandse kunstenaar Joep van Lieshout, ontworpen trofee. Deze feestelijke uitreiking is alleen op persoonlijke uitnodiging toegankelijk.

www.herengrachtindustrieprijs.nl
 


Deel op Social Media<< May 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >