'Flexibel kantoor nog relatief zeldzaam in Europa'


'Flexibel kantoor nog relatief zeldzaam in Europa'
13-06-2018 8:30

De flexibilisering van kantoorwerk is al een aantal jaren 'in full swing'. Toch vallen de percentages over de hele linie behoorlijk tegen. Blijkens onderzoek van het Duitse Catella kan slechts 0,76 procent van de Europese kantoorruimte aangemerkt worden als flexibel. En Nederland komt uit het onderzoek niet als koploper naar voren.

Het traditionele kantoor wordt volgens de onderzoekers nog niet echt bedreigd. “We schatten dat het aantal vierkante meters flexibele werkruimte in de EU in 2018 rond de 2,1 miljoen ligt", zegt hoofdonderzoeker dr. Thomas Beyerle. "In vergelijking met het totaal aantal vierkante meters kantoorruimte van 275 miljoen vierkante meter betekent dit slechts 0,76 procent."

Blijkens een bij het onderzoeksverslag geleverde illustratie zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Spanje koplopers op het gebied van de flexibilisering van de werkruimte. Nederland hobbelt - tegen de verwachtingen in - slechts mee in de middenmoot. Een opvallend aspect van de illustratie is dat in Nederland alleen Amsterdam aangeduid wordt  als een stad met meer dan dertig flexibele kantoren.

Kan dat kloppen? Ja, dat kan kloppen wanneer men zich realiseert dat  de onderzoekers het begrip 'flexibele kantoorruimte' slechts reserveren voor 'pay-per-use'-achtige huurkantoren. De vele flexibele kantoren die door bedrijven zelf zijn ontwikkeld, worden door de onderzoekers gemakshalve gerekend tot de klassieke kantoorvariant.

Het onderzoeksverslag is hier te lezen.

www.catella.com
 


Deel op Social Media<< June 2018 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >