Nieuws


13-03-2017 8:30

De Cosentino Group, gespecialiseerd in de productie en distributie van innoverende oppervlakken voor architectuur en design, doet actief mee aan de nieuwe editie van 'World’s 50 Best Restaurants', een van de belangrijkste evenementen wereldwijd die in de sector van de haute cuisine gehouden worden.

Tijdens deze editie 2017 zal de Spaanse firma door middel van haar referentiemerken Silestone en Dekton de officiële leverancier van werkbladen voor het evenement zijn en de prijs van het meest duurzame restaurant sponsoren.

Het evenement waar de lijst van de vijftig beste restaurants ter wereld bekend wordt gemaakt zal dit keer voor het eerst in Australië plaatsvinden, nadat het vorig jaar in New York werd gehouden. In het historische Royal Exhibition Building van Melbourne zal op 5 april aanstaande het jaarlijkse gastronomie-evenement plaatsvinden. De belangrijkste en invloedrijkste chefs ter wereld, diverse vakmensen uit de restaurantsector en de voornaamste internationale media en influencers komen daar op die dag bijeen. Melbourne is een belangrijke plek voor Cosentino, omdat de firma alleen in deze stad twee 'Centers' heeft. Samen met de 'Centers' in Sidney, Brisbane en Perth zorgen zij voor een voorname en groeiende aanwezigheid in Australië en Nieuw-Zeeland.

In overeenstemming met zijn betrokkenheid bij de wereld van de gastronomie zal de Spaanse multinational voor het zevende achtereenvolgende jaar weer aan dit evenement meewerken door verschillende Silestone platen te leveren. Daarnaast wil Silestone, met de deelname aan dit evenement dat bekend staat als de Oscars van de haute cuisine, de activiteit van zijn huidige reclamecampagne 'Tops on Top' versterken. In deze campagne wordt het merk in verbinding gebracht met de belangrijkste leiders en personages wereldwijd op verschillende vlakken zoals sport, cultuur, mode, architectuur of, zoals in dit geval, de gastronomie.

Zoals Santiago Alfonso, Directeur Marketing en Communicatie van Cosentino zegt: “Wij zijn er trots op ook dit jaar weer deel uit te maken van dit evenement van de haute cuisine dat een wereldwijde impact heeft. Wij streven er met producten zoals Dekton of Silestone naar om steeds een leidende rol te blijven spelen in onze sector. Werkbladen aan de 'World's 50 Best Restaurants' leveren is dan ook een bewijs van het leiderschap van deze producten in de internationale gastronomiewereld. Bovendien mogen we niet vergeten dat een aantal van de belangrijkste chefs en restaurants ter wereld, waarvan er velen op deze lijst staan, in hun professionele keukens voor onze materialen hebben gekozen."

www.cosentino.com


Deel op Social Media 

 

13-03-2017 8:30

Kunnen we al spreken van een prijzenregen? Feit is dat mecanoo de laatste tijd nadrukkelijk in de hoek zit waar de prtijzen vallen. na onlangs de Harleston Parker Medal gewonnen te hebben (voor het Bruce C. Bolling Municipal Building in Boston, Verenigde Staten) sleep het bureau van Francine Houben nu ook de Civic Trust Selwyn Goldsmith Award for Universal Design in de wacht.

Deze prijs gaat naar het door mecanoo ontworpen Cultuurcentrum HOME in Manchester. Het gebouw kreeg de prijs omdat het laat zien dat “intensief overleg en samenwerking met mensen met een functiebeperking en belangengroeperingen een inclusief ontwerp oplevert dat geen enkele gebruiker uitsluit.” 

HOME is ontworpen voor de productie en vertoning van geëngageerd en vooruitstrevend theater, films en beeldende kunst. Het is een uitnodigende laagdrempelig gebouw, een culturele broedplaats waar makers en het publiek elkaar ontmoeten. “HOME vormt een nieuwe culturele hotspot van Manchester", aldus Becky Goldsmith, jurylid van de Selwyn Goldsmith Award. "Het cultuurcentrum is een schoolvoorbeeld van wat bedoeld wordt met ‘Universal Design’ –van concept tot realisatie. De architect onderkent het grote belang van toegankelijkheid en weet dit vakkundig in het ontwerp van de theater- en filmzalen, de galerie en alle openbare ruimtes te integreren. De wensen en behoeftes van alle gebruikers worden gefaciliteerd, van mensen met mobiliteitsbeperkingen en zintuigelijke beperkingen tot ouders met baby’s.”

Francesco Veenstra, partner bij Mecanoo architecten: “Universal Design gaat over van gebouwen die voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en veilig zijn. Het gaat om het creëren van ruimtes waarin mensen zich welkom en prettig voelen. HOME heeft niet alleen fantastische theater- en filmzalen en een prachtige galerie, maar ook een restaurant, bar, en terras met de sfeer van een huiskamer. Het is een gebouw uit beton, hout, glas en metaal en heeft een prachtig lichtontwerp. Bovenal is het een gebouw voor mensen - alle mensen.”

Het is de tweede keer dat Mecanoo deze prestigieuze prijs ontvangt. In 2015 kreeg het bureau de Selwyn Goldsmith Award voor de Library of Birmingham. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Civic Trust Awards.

De Selwyn Goldsmith Award, vernoemd naar een van de grondleggers van Universal Design, bekroont projecten in de gebouwde omgeving die zo zijn ontworpen dat ze rekening houden met de behoeften van alle gebruikers, en daarom voor iedereen op een gelijkwaardige manier gebruikt kunnen worden.

www.mecanoo.com

Deel op Social Media<< March 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >