Nieuws


29-08-2017 8:30

‘Stretch’ is het thema van de zestiende Dutch Design Week (DDW). Dat maakte de organisatie van het evenement onlangs bekend. Tegelijk is de ticketverkoop gestart en staat een deel van het programma online. De Dutch Design Week (DDW) vindt plaats van zaterdag 21 tot en met zondag 29 oktober in Eindhoven.

Met de keuze voor ‘Stretch’ wil de organisatie achter DDW  - Dutch Design Foundation - zowel deelnemers als publiek stimuleren om zich in te spannen en zich buiten de comfort zone te wagen. Martijn Paulen, directeur Dutch Design Foundation, licht toe: "De wereld van vandaag is complex en er liggen grote uitdagingen. Ontwerpers hebben revolutionaire ideeën en innovatieve oplossingen voor de toekomst. Soms inspirerend, soms confronterend. Dutch design is in die zin yoga voor de hersenen. Rekoefeningen voor wie niet vast wil roesten."

‘Stretch’ is volgens de organisatie de essentie van design. "Door de geest te stretchen ontstaat ruimte om te innoveren", aldus een toelichting. "Om te veranderen van richting, van werkwijze, van omgeving en van visie op de wereld. Om over grenzen heen te gaan en de nieuwe standaard te definiëren." Ter ondersteuning van het thema is in samenwerking met bureau Fabrique gewerkt aan een publiekscampagne.

André Bouwman, creative director Fabrique: "Voor de campagne hebben we de rek opgezocht van grotere designthema's als eigenheid, originaliteit en eigenaarschap. We werkten samen met vijftien toonaangevende ontwerpers om van bestaand werk nieuwe en onbekende vormen te maken. Dit levert spannende, esthetische beelden op. En soms compleet absurde.”

Sinds 2012 bepaalt DDW een thema voor de week. Deze thema’s zijn de basis van de jaarlijkse publiekscampagnes van het evenement, en vormen het vertrekpunt van waaruit ontwerpers, bedrijven en andere deelnemers inhoud geven aan onder meer exposities, presentaties en bijeenkomsten.

De organisatie verwacht dit jaar 2500 deelnemers, die verspreid over honderd locaties werk en concepten presenteren. In september is het complete programma bekend. De eerste onderdelen staan inmiddels online. Hoogtepunten zijn de Graduation Show van Design Academy Eindhoven, de uitreiking van de jaarlijkse Dutch Design Awards en Dutch Invertuals. Ook het Van Abbemuseum, Kazerne, MU, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Piet Hein Eek, Sectie-C, TAC en Yksi organiseren dit jaar weer tentoonstellingen. Het Klokgebouw (onder artdirectorschap van Overtreders W) biedt dit jaar onder meer plaats aan Mind the Step van de Technische Universiteit Eindhoven, Delft en Twente.

www.ddw.nl
 

Deel op Social Media<< August 2017 >>
MonTueWedThuFriSatSun
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Terug

Combinatieaanbieding: 25% korting op abonnement vaktijdschriften Inside Information + Verlichting

U betaalt € 141,00, in plaats van € 188,00, voor totaal dertien nummers van Inside Information en Inside Information Verlichting.

Klik hier om een abonnement te nemen
 


Nieuwsarchief
Kantoor- en Projectmeubilair

Vloer, Wand & Plafond

Verlichting

Ontwerp/Architectuur

Overig nieuws

Archief voor oktober 2006


Naast nieuws en de hoofdnavigatie bovenaan onze site hebben wij nog meer rubrieken, namelijk:

- Agenda met beurzen en evenementen
- Vacatures
- Projecten uit de branche
- Geselecteerde filmpjes
  


- Aanmelden voor een abonnement
- Inschrijven op de e-mailnieuwsbrief

 


Agenda
Agenda-overzicht >